nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

El GOB fa balanç d’una de les «pitjors legislatures pel futur del territori»

La portaveu dels ecologistes, Margalida Ramis, ha explicat que després d’aquesta legislatura el territori queda «molt vulnerable»

El grup ecologista GOB ha fet, aquest dimecres, balanç dels quatre anys de legislatura de José Ramón Bauzá com a president i de Gabriel Company com a conseller d’Agricultura, Territori i Medi Ambient. Els ecologistes l’han qualificada «sens dubte» com una de les «pitjors legislatures per al futur del territori».

Margalida Ramis, portaveu del GOB, ha explicat que, després d’aquesta legislatura, el territori queda «molt vulnerable» i ha qualificat també aquests quatre anys com una «agressió en diferit». El grup ecologista ha manifestat que la present legislatura s’ha caracteritzat bàsicament per la «legislació a la carta», la rebaixa de valors ambientals, l’amnistia generalitzada a les infraccions ambientals i territorials i l’impuls i ressorgiment de projectes concrets per a la consolidació dels drets urbanístics.

Les pitjors agressions: la Llei Company, la Llei Turística i la Llei Agrària

A la llista de «les pitjors agressions del Govern», segons el GOB, s’hi troben diverses lleis com l’anomenada popularment Llei Company, la Llei Turística o la Llei Agrària; també hi ha fets com la importació de residus, el nou Pla Hidrològic o la «mercantilització» i degradació dels espais naturals.

La portaveu del grup ecologista ha explicat que de cara a les eleccions del mes de maig, és necessari fer tres accions. En primer lloc, recordar tot el que s’ha fet durant la darrera legislatura; en segon lloc, alertar sobre les agressions que s’han duit a terme; i en tercer lloc, fer xarxa amb altres lluites que van lligades a la defensa del territori, com per exemple l’educació, la llengua o els drets socials.

El GOB ha publicat aquest dimecres un vídeo que pretén fer un repàs visual dels 4 anys de Govern Bauzá i Company, en el qual es pot fer un recorregut des de la cadena humana de sa Ràpita fins a les protestes en contra de la importació de residus.


COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per maggy2, fa mes de 6 anys

Va pepet, realment creus que el GOB és l'única organització que considera que ha estat la pitjor legislatura? I els seus socis i simpatitzants també són els únics que ho consideren?
Demana-ho al personal dels hospitals on han llevat moltíssim de personal. S'han derivat a centres privats que paguen encar menys i exploten més el personal.
Demana-ho al personal docent on han llevat professors, on només substiueixen les baixes de llarga durada, on han augmentat les ràtios i les hores sense cap compensació
Demana-ho als pares i mares que no han pogut obtenir ajudes per a material escolar ni per a transport escolar.
Demana-ho als treballadors de l'hoteleria on hi ha un percentatge cada vegada més elevat de persones que cotitzen mitja jornada i la fan sencera, i a més hores extra que moltes vegades no cobren. Així cobren poquíssim d'atur i tindran unes pensions miserables.
Demana-ho a les persones dependents i als seus familiars on hi ha milers de persones que han passat l'altre món sense cobrar les ajudes i altres que estan en situació absolutament precària esperant aquestes ajudes.
Demana-ho als joves que es preparen moltíssim per poder trobar una feina que no troben perquè els empresaris d'aquí prefereixen contractar immigrants a qui puguin explotar millor.
Demana-ho a tots els que viuen a la costa com han vist degradat el territori dins aquests darrers anys; pot anar a Canyamel o al Port d'Andratx, per exemples. I a Canayamel que havia de ser la "panacea· ni tans sols cobren els picapedrers.
Demana-ho als immigrants que han tingut problemes amb la sanitat i que ara el govern vol disfressar perquè venen les eleccions. Demana-ho a Alpha Pam que va morir precisament per no ser atès com toca.
Demana-ho a altres organitzacions que han vist com s'han reduït les subvencions mentre el gover cedia locals a "s'academi baléà" o subvencionava al "circulo balear" i similars.
Demana-ho als propis polítics que en Bauzá va col·locar a les conselleries i que varen haver de dimitir o els cessaren perquè no s'ajustaven estrictament al que volia ell.
DEMANA-HO... A QUI VULGUIS QUE NO SIGUI UNA PERSONA QUE S'HAGI POGUT APROFITAR DE L'AMITAT AMB ELS PPEROS I TOTS EN DIRAN EL MATEIX.
LA PITJOR LEGISLATURA D'ENÇÀ QUE SOM COMUNITAT AUTÒNOMA

Valoració:3menosmas
Per pepet, fa mes de 6 anys

Pitjior llegislatura, si senyor: han passat 4 anys sensa que poder mamar gens de l'administració.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris