algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Els estudiants mallorquins, els més vocacionals

El Saló d’Orientació Universitària Unitour ha presentat els resultats de l’estudi realitzat en l’edició d’enguany en la qual també  participaren estudiants mallorquins. En concret, 900 alumnes de Mallorca varen ser consultats per tal d’esbrinar els seus criteris a l’hora de triar la carrera.

Malgrat les conseqüències de la crisi econòmica, per la qual l’índex d’atur juvenil a les Balears ascendeix fins al 42 per cent, els joves mallorquins encara valoren els gustos personals per tal d’elegir el futur universitari. En total, el 53 per cent dels estudiants de batxillerat mallorquins triarà la seva carrera per vocació. I precisament aquest percentatge, que ha ascendit en els darrers anys, és el més elevat en comparació als alumnes de tot l’Estat espanyol

En contraposició, el 35 per cent dels estudiants mallorquins investigarà abans les sortides professionals per tal d’elegir el seu futur grau. A més, el 54 per cent dels alumnes de Mallorca estudiarà el seu grau fora de les Illes, mentre que un 31 per cent escollirà quedar a l’arxipèlag per realitzar els estudis superiors.

Una altra conseqüència de la crisi és la necessària mobilitat per a trobar feina. Cada any ascendeixen les xifres dels llicenciats que decideixen sortir fora per tal d’augmentar les possibilitats laborals. Referent a aquesta tendència, el 39 per cent dels estudiants de les Illes acceptarien traslladar-se allà on sigui per tal d’exercir una professió. I un 23 per cent directament cercarà feina fora de l’Estat espanyol

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 6 anys

Visca els estudiants mallorquins (i m'afigur que els menorquins i els eivissencs també).

Això és un jovent que val i que, per tant, preocupa molt els politiquetxos.

Valoració:4menosmas
Per I doncs, fa mes de 6 anys

Però encara hi ha animals que protesten, perque voldrien que es llevàs la UIB i la gent trebslladora, no pugués estudiar una carrera.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris