algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

L’STEI abandona la Mesa Sectorial d’Educació «davant la manca de negociació de la Conselleria»

Els representants de l’STEI a la Mesa han abandonat la reunió d’avui, «davant la negativa del director general Antoni Vera a tractar qüestions molt importants relacionades amb la convocatòria d’interinitats per al proper curs 2015-2016».

La intenció dels responsables de la Conselleria, a la Mesa d’avui, era tractar «tan sols aspectes de tipus tècnic relacionats amb les situacions que es pugin donar amb el 'professorat de pacte' que sigui desplaçat per un funcionari amb més drets administratius».

Segons l’Acord de Pacte d’Estabilitat signat amb la consellera Camps el passat mes de juliol, l’Administració es compromet a garantir un nomenament com a interí a partir de l’1 de setembre de 2014 fins al 31 d’agost de 2018 per a tot el curs escolar a un total de 1.350 docents.

Els sindicats signants de l’acord i  la consellera Camps també havien acordat que els interins de pacte desplaçats no podrien triar plaça per davant d’una persona sense pacte amb major puntuació a les llistes d’interinitats.  

L’STEI ha recordat al director general que aquestes situacions, que afecten el professorat de pacte desplaçat, les ha de resoldre l’Administració, i en tot moment «ha de vetllar pel compliment estricte i fidel del pacte que en el seu moment va subscriure amb els representants del professorat».

L’STEI ha demanat al director general Antoni Vera si es tractarien a la Mesa Sectorial d’avui aspectes relacionats amb la convocatòria d’interinitats per al proper curs 2015-2016, i si s’havien tengut en compte les esmenes que des de l’STEI s’havien presentat a l’esborrany de la convocatòria, tant a la mesa tècnica com a la mesa sectorial convocada a aquest efecte.

Segons l'STEI, El director general s’ha negat a parlar de totes aquestes qüestions, i ha donat per tancada la negociació de la convocatòria d’interinitats, tot impedint cap tipus d’opció de fer noves aportacions en relació a aquest tema. En qüestions tan sensibles com la impartició de les matèries lingüístiques de llengües estrangeres per part del professorat interí, ha dit que les persones titulades en filologia tendran preferència davant els titulats en humanitats amb un nivell de C2, C1 i B2. Aquesta decisió de l’Administració, diu l'STEI, «obvia per complet l’experiència docent de moltes persones que durant anys han impartit aquestes àrees amb una professionalitat i una dedicació que no s’havia qüestionat en cap moment, i és una mostra inadmissible d’una greu discriminació per part dels responsables de l’Administració».

«Davant la manca de diàleg de la Conselleria i la seva nul·la voluntat d’arribar a acords i d’escoltar les propostes que des de l’STEI li plantejàvem hem decidit abandonar la Mesa Sectorial d’avui», acaba el comunicat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 6 anys

CONDENADO POR INJURIAS UNO DE LOS TRES DIRECTORES EXPEDIENTADOS EN MAHON, POR LLAMAR "NAZIS" A TRES PROFESORES EN LA RED SOCIAL DE FACEBOOK, POR NO SECUNDAR LA HUELGA DE DOCENTES EN CONTRA DEL TRATAMIENTO INTEGRAL DE LENGUAS (TIL).

Valoració:0menosmas
Per gemela 2, fa mes de 6 anys

Montserrat, crec que tens raó. En part era la meva ignorànica. Ara bé, el que entenc és que hi ha ambigüetat en la redacció del document del pacte en el punt dels posssibles desplaçats. Si va ser intencionat o no per part d'alguna de les parts, no ho sabrem mai. Jo personalment crec que és fruit de les presses amb què es va signar el document.

Valoració:1menosmas
Per I doncs, fa mes de 6 anys

Dejecten els governs del Pacte, però la veritat és que malgrat les complicacións que sorgiren. cap govern del PP els ha arribat ni als talóns. Bé, els han donat mil voltes en corrupciò, però això no val.

Valoració:8menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 6 anys

EL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL SUSPENDE LA LEY DE ACCIÓN EXTERIOR CATALANA.

Valoració:2menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 6 anys

Pancatalanismo educativo = fascismo del S.XXI

Valoració:-4menosmas
Per pere, fa mes de 6 anys

Es veu que ara la Conselleria és conscient que amb el Pacte d'estabilitat haurà de contractar més interins dels que feia comptes... Encara que aquest tal gemela no ho vulgui veure, el Pacte va ser una petita però important victòria dels docents que només els integristes no admeten.

Valoració:0menosmas
Per montserrat vila, fa mes de 6 anys

gemela 2, una cosa és que tenguis mania a n'en Caldentey i una altra cosa és que diguis mentides.
Jo, la meva opinió sobre en Caldentey, Sastre, Bardají, la me guard per no ofendre (veig que tu no).
En tot cas, el Pacte d'estabilitat és un gran acord, i una de dues: o la ràbia et fa dir mentides o la ignorància et fa imprudent.

Valoració:3menosmas
Per gemela 2, fa mes de 6 anys

Crec q el/la periodista obvia un detall prou important: besades a part, l'STEI q ara fa "numerets" va ser EL sindicat que va permetre que el pacte es signàs (només amb ANPE no bastava) Així q Bielet Caldentey, cadascú que guardi el que és seu. I tu, q segons diuen, en saps de degociar, com és que no aconsegueixes que en Vera negociï el baruell de més que s'ha armat amb el ditxós pacte? En aquests cursos tan convulsos, cau pel seu propi pes que qualsevol cosa que dugui al nom "estabilitat" no pot dur més que més problemes.

Valoració:0menosmas
Per Francesc C., fa mes de 6 anys

Perdona que te digui, balear, que la teva lògica és ben peculiar...

Valoració:1menosmas
Per balear, fa mes de 6 anys

Tot i que no m'agrada que es comportin com dèspotes, el punt sobre el professorat de llengües estrangeres és de lògica.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris