lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El GOB demana que Palma no creixi més

L'entitat ecologista ha destacat que cal fer front als processos d'especulació/elitizació que s'estan donant al centre de Palma.

Arxiu

El GOB ha reclamat que Palma no creixi més i que es blindin els processos especulatius. L'entitat ecologista ha presentat els seus suggeriments a la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana de Ciutat insistint en la necessitat de construir una ciutat més sostenible.

L'entitat ecologista ha destacat que cal fer front als processos d'especulació/elitizació que s'estan donant al centre i que tenen greus conseqüències socials. També ha insistit en què es protegeixi el sòl rústic de l'entorn i s'opti per la desclassificació d'urbanitzables per tal de limitar el creixement de la ciutat.

Dels suggeriments presentats, el GOB destaca els següents aspectes:

Creixement zero

L'entitat ecologista ha assegurat que el PGOU planteja zones residencials que consideren que no estan justificades per dos motius: el primer perquè no es preveu un creixement del nombre d'habitants sinó més aviat una estabilització demogràfica; i en segon lloc perquè no s'ha esgotat tot el sòl ja existent i que preveu l'ús residencial.

Mobilitat; assignatura pendent

En relació al desplaçament de persones per Palma l'entitat ha considerat molt important que es
promogui el desplaçament no-motoritzat. Per això ha demanat que es millori la xarxa de carrils
bici per assegurar la connectivitat entre ells i la seguretat dels ciclistes. A més a més proposen
que s'expandeixi la connexió amb bicicleta de Palma amb els nuclis suburbans al voltant de la
ciutat.

Moll Vell i espais portuaris

El GOB ha considerat que al port de Palma es planteja un canvi de l'ús del Moll Vell que, des d'una perspectiva sostenible i a més patrimonial, ens pareix totalment inviable. Al Moll Vell s'ha proposat un nou centre lúdic i cultural. Creiem que el Moll Vell ha d'allotjar usos públics, d'equipaments culturals i esportius.

A més d'això, segons l'entitat ecologista, la conversió del Moll Vell en un centre lúdic i cultural s'empra com excusa per justificar l'ampliació, o desdoblament millor dit, del dic d'oest, la qual cosa tindria efectes molt greus sobre la fisonomia de la Badia de Palma i suposaria un consum insostenible de recursos i energia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris