cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Les Balears, entre les comunitats amb la sanitat més privatitzada

Les Illes Balears és la quarta comunitat autònoma amb la sanitat més privatitzada

La Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública (FADSP) ha publicat el seu segon informe sobre privatització sanitària en 2015. Segons aquest, Madrid, Catalunya, Galícia i Balears es mantenen com les comunitats amb un major grau de privatització en els seus serveis.

L'informe s'ha realitzat a partir de diferents variables com la despesa sanitària dedicada a la contractació amb centres privats, la presència de models de col·laboració pública-privada, la despesa per habitant en assegurances privades o el percentatge de llits o equipament d'alta tecnologia que correspon a hospitals privats.

No obstant això, han criticat la «falta de transparència» de les comunitats en aquest sentit, ja que en molts casos hi ha contractació directa amb el sector privat que no apareixen comptabilitzades i diferenciades en els pressuposts, el que fa «complicat» obtenir dades concretes de les administracions sanitàries.

De fet, les dades es corresponen de manera fonamental a 2013 i algunes a 2014, de manera que podria ser que les dades actuals siguin fins i tot pitjors, ja que «en la majoria de les comunitats ha continuat l'impacte de les polítiques privatitzadores».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris