algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
13°

Comença la Campanya de la Renda 2014

Aquest dimarts, 7 d'abril, arrenca la Campanya de Renda 2014, l'última abans de l'entrada en vigor de la reforma fiscal, que redueix els tipus de l'IRPF als contribuents des de l'1 de gener de 2015. En aquesta ocasió, la Campanya comença una setmana més tard del que és habitual en exercicis precedents per la coincidència amb la Setmana Santa.

La Campanya comença amb el termini perquè els contribuents puguin sol·licitar l'esborrany o les dades fiscals de la declaració de l'impost a través de la seva seu electrònica, a la qual es pot accedir mitjançant del portal de l'Agència a Internet.

Com a novetat, les declaracions amb el programa PADRE o altres programes d'ajuda es podran començar a presentar també a partir d'aquest dimarts. Això significa, per a un ampli col·lectiu de contribuents, la possibilitat de presentar la seva renda dues setmanes abans que l'any passat i, per tant, d'avançar també les possibles devolucions.

Amb aquest número els contribuents podran accedir a les seves dades fiscals i l'esborrany i, si s'escau, confirmar-lo, amb o sense modificació. En el supòsit d'obtenció de l'esborrany de declaració per l'opció de tributació conjunta s'ha de fer constar el NIF del cònjuge.

En qualsevol cas, l'Agència Tributària remetrà per correu ordinari l'esborrany de la declaració o les dades fiscals a aquells contribuents que ho hagin sol·licitat expressament marcant la casella corresponent en la seva declaració de l'IRPF de l'exercici 2013, sempre que l'esborrany o les dades fiscals no s'haguessin obtingut amb anterioritat per qualsevol dels mitjans telemàtics anteriorment citats.

Quan podem confirmar l'esborrany?

La confirmació de l'esborrany de declaració per via electrònica, ja sigui a través d'internet o per telèfon, podrà efectuar-se a partir d'aquest mateix 7 d'abril i fins al 30 de juny de 2015, ambdós inclosos.

Si del resultat de l'esborrany de declaració en surt una quantitat a ingressar i el seu pagament es domicilia en compte, la confirmació del mateix no podrà realitzar-se després del 25 de juny. D'altra banda, el termini de presentació de les declaracions de l'Impost sobre el Patrimoni serà el comprès també entre els dies 7 abril i 30 de juny de 2015, ambdós inclosos.

Un any més, els contribuents podran fraccionar l'import del deute tributari resultant de la declaració degudament subscrit o confirmat, en dues parts: La primera, del 60% del seu import, en el moment de presentar la declaració, i la segona, del 40% restant, fins al 5 de novembre de 2015.

La campanya presencial comença l'11 de maig

La campanya presencial, amb assistència a oficines, començarà el dia 11 de maig. El servei de cita prèvia s'obrirà el 6 de maig i l'últim dia per sol·licitar-la serà el 29 de juny.

Les millores que ha introduït l'Agència Tributària per a la Campanya de 2014 se centren en el programa PADRE, l'anomenat 'PADRE simplificat', amb l'objectiu d'apropar la senzillesa i la facilitat de maneig de l'esborrany al PARE, i avançant en la descàrrega automàtica de dades fiscals, el que facilita la tasca al contribuent.

La casella que es requereix aquest any per a la sol·licitud del número de referència a través del servei REN0 és la 415 de la declaració de renda de l'any anterior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris