cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

El Govern haurà de pagar 113.000 euros per l'expropiació d'un terreny

La sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha condemnat el Govern a pagar 113.442 euros d'interessos legals als propietaris d'un terreny expropiat el 2005 per realitzar l'accés al Port de Sòller a través del túnel de la Mola.

El tribunal ha estimat el recurs contenciós-administratiu dels propietaris contra la denegació de la sol·licitud de pagament d'una part del preu acordat i dels interessos deguts, una reclamació a l'Administració autonòmica que els amos van formalitzar al juny de 2013.

Els propietaris del terreny van interposar un recurs contra la inactivitat de la Direcció General de Patrimoni, Contractes i Obres Públiques del Govern, pel deute i els interessos impagats.

L'expropiació de les dues finques afectades es va acordar al juliol de 2004 i es va fer efectiva uns mesos després, amb el pagament per part de l'administració d'un dipòsit previ de 134.688 euros.

Després d'intentar arribar a un mutu acord amb els propietaris que no es va aconseguir, l'administració va valorar les dues finques en 398.779 euros a l'abril de 2012, valoració que els propietaris van acceptar. Posteriorment, els propietaris van reclamar el pagament dels interessos, al que l'administració es va negar.

Després que els propietaris dels terrenys interposessin el recurs per inactivitat de l'Administració, el Govern va pagar el que restava del preu just a l'abril de 2014, però els propietaris van mantenir el recurs pel que fa als interessos.

El tribunal assenyala en la sentència que els interessos de demora en cas d'expropiació forçosa es meriten automàticament, sense necessitat de sol·licitud prèvia. En aquest cas, la sala considera que els interessos s'han de comptar des del 2 de gener de 2005, ascendeixen a 113.442 euros i han de ser abonats pel Govern.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 6 anys

Manquen dades. Almanco la superficie de les dues finques pareixen per la quantitat que són dos latifundis.
També l'interés ha de esser zero.
Els 134.688 euros de l'any 2004 en qüestió de finques tendrien un valor actual de uns 60.000 euros.

El tribunal se ha passat i també la administració en pagar l'any 2012 quasi 400.000 euros i ara tornar a pagar 113.442 euros més.

La casta judicial i política considera que pot regalar uns doblers que considera seus.
"Lo mío es mío, y lo tuyo también es mío"

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris