nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
24°

Alerta groga a Mallorca i taronja a Menorca per fenòmens costaners

8566

Mallorca i Menorca es troben en alerta per fenòmens costaners adversos.

Arxiu

A Mallorca s'ha activat l'alerta groga per fenòmens costaners que s'eleva a taronja a les costes de Menorca, on es poden registrar ones de fins a cinc metres.

En total, 23 províncies de vuit comunitats autònomes estaran aquest cap de setmana en alerta per temperatures mínimes de fins i tot -8ºC, ratxes de vent de fins i tot 90 quilòmetres per hora i ones de fins a cinc metres d'altura, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

D'aquesta manera, les províncies que registraran alerta groga per fred són Albacete, Conca, Guadalajara, Avila, Burgos, Lleó, Palència, Salamanca, Segòvia, Sòria, Valladolid, Zamora, Madrid i La Rioja.

A Tarragona, Castelló i Mallorca s'ha activat l'alerta groga per fenòmens costaners que s'eleva a taronja a les costes de Menorca i Girona, on es poden registrar ones de fins a cinc metres. A més, l'AEMET mantindrà activa l'alerta per vent a Osca, Teruel, Saragossa, Girona, Lleida, Tarragona i Castelló.

Els cels seran nuvolosos en l'extrem nord peninsular, amb precipitacions durant la segona meitat del dia en el cantàbric oriental i al Pirineu occidental, mentre que no es descarten al principi del dia i de forma més feble i dispersa en altres zones de l'extrem nord peninsular. També es registraran intervals nuvolosos en altres zones de la meitat nord, i amb possibilitat d'algun xàfec feble a Menorca.

A la resta de la Península i a Balears es preveuen cels poc nuvolosos o clars i, a les Canàries s'espera nuvolositat al nord de les illes de major relleu, amb probables pluges febles i, poc nuvolós o amb intervals nuvolosos en la resta.

La cota de neu se situarà aquest dissabte entorn dels 1.200 metres baixant-ne 600 al final de la jornada als Pirineus i, entre 1.200 metres i 1.500 en la resta de l'extrem nord peninsular, baixant a 1.200/800 metres en el cantàbric oriental.

Els termòmetres pujaran durant el dia en l'extrem nord i interior de la meitat aquest de la Península, i amb pocs canvis en la resta. A més, es preveu possibilitat de boires a l'altiplà nord si bé les gelades es registraran en bona part de l'interior peninsular i seran localment fortes als Pirineus. Finalment, el vent bufarà de component nord en la major part del país, amb intervals de fort a Pirineus, vall de l'Ebre, el nord-est de Girona, Menorca i les Canàries.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris