cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

Una de cada tres dones que avorta a Balears ho fa per segona vegada o més

8372

Una pancarta en defensa del dret a l'avortament de les dones.

J.T./Arxiu

Una de cada tres dones que avorten a les Balears ho fan per segona vegada o més i el 52% ja són mares, segons dades del Ministeri de Sanitat recollides per l'Institut de Política Familiar de Balears (IPFB), que denuncia que l'avortament s'utilitza a les Illes com a mètode anticonceptiu.

Així es desprèn de les dades extretes del recent informe del Ministeri sobre avortaments de 2013, que revelen un total de 3.118 avortaments a les Balears. De les dones que van avortar a les Balears, 1.466 no tenen fills vius actualment mentre que 815 tenen un, 626 tenen dos, 154 tenen tres, 45 tenen quatre i 12 dones tenen cinc o més fills.

Així mateix, 2.024 dones que es van sotmetre a un avortament ho van fer per primera vegada, mentre que 763 ja havien tingut un avortament anteriorment, per a 219 es tractava del segon, 71 havien tingut tres, 19 havien tingut quatre i 22 dones havien tingut cinc o més avortaments.

Per a l'IPFB, això significa una “tendència a usar l'avortament com una opció d'estil de vida o com a substitut de la contracepció”.

“Sorgeix una lluita entre l'instint natural de conservar el seu fill i el de treure's aquest 'pes' de sobre”, ha assenyalat l'institut, que considera que “si, en aquell moment, algú li allarga la mà, tal com ella la necessita i no com nosaltres vulguem, si veritablement soluciones el que és el seu problema, aquesta dona gairebé sempre accepta, desitja i vol al seu fill, perquè el fill no és el problema, són les circumstàncies que envolten l'arribada de l'al·lot.

Per tot això, l'institut ha insistit que “l'acollida, la comprensió i l'estima cap a la dona, portadora de vida, i cap a les famílies necessitades són imprescindibles per superar actituds i comportaments de por o rebuig de la vida i fomentar un ambient i una cultura que l'accepti i la respecti”.

“Són imprescindibles les accions de suport a la dona sola amb al·lots al seu càrrec”, ha recalcat l'institut, que ha afegit que “aquest suport ha de pal·liar, en el desenvolupament i educació dels seus fills, les situacions de rebuig o injustícia en els quals hagin estat concebuts”.

D'aquesta manera, l'IPFB ha demanat a les administracions públiques que impulsi una política clara “perquè cada al·lot sigui acollit des de la concepció; i atès, educat i promogut en el seu desenvolupament cap a la maduresa humana”.

Concretament, ha posat èmfasi en el “desenvolupament de la llei de protecció a la maternitat aprovada fa uns mesos en el Parlament desenvolupant el pla integral d'ajuda a la dona embarassada”.

L'IPFB ha recordat al seu torn que Balears és una de les comunitats “amb l'índex de fecunditat més baix d'Espanya i Europa i on ha caigut de manera més vertiginosa, i un país que no arriba a reemplaçar les seves generacions té un futur negre”.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa mes de 5 anys

Agustín Buades i la penya que el subvenciona s'ha quedat en el discurs dels anys 50.
Perquè no parla de fer campanyes d'educació sexual i posar anticonceptius a l'abast de tothom?

Valoració:4menosmas
Per això, fa mes de 5 anys

Sembla mentida que en els temps que estem encara es tingui d´arrivar a tenir d´avortar.Fa temps que s´han inventat els anticonceptius,

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris