nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

L'Hospital d'Inca realitza les primeres extraccions d'os i de tendó

8259

Les intervencions han estat realitzades per l'equip de Coordinació de Trasplantaments, format per la intensivista Laura G. de Carlos i les infermeres Beatriz Hidalgo i Joana Gómez.

Hospital Comarcal Inca

L'Hospital Comarcal d'Inca ha realitzat, durant l'any 2014, les primeres extraccions d'os i de tendó. Les intervencions han estat realitzades per l'equip de Coordinació de Trasplantaments, format per la intensivista Laura G. de Carlos i les infermeres Beatriz Hidalgo i Joana Gómez.

Respecte a les primeres extraccions, segons han indicat els facultatius, en els tres casos procedien d'homes amb una mitjana d'edat de 57 anys i les causes d'èxit van ser diverses. En aquest sentit, cal destacar que els donants potencials de teixit osteotendinós han de complir amb una sèrie de requisits clínics, tals com no superar els 65 anys, no haver-se sotmès a hemodiàlisis crònica o no presentar cap patologia infectocontagiosa.

Trasplantaments
L'equip de trasplantaments atribueix l'èxit de la generació que registra aquest hospital, fis al moment en còrnea i ara també en os i tendó, a la receptivitat dels familiars i la seva predisposició a autoritzar la donació en els casos en els quals es poden realitzar.

A aquest factor, segons expliquen des de l'Hospital, s'hi ha de sumar la col·laboració que existeix amb altres departaments, com el Servei d' Admissió d'Urgències i el Gabinet Tècnic del Departament d'Informàtica, entre altres, que han permès establir un mecanisme àgil per detectar possibles donants vàlids i activar el protocol per obtenir el consentiment de la família.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris