nubes rotas
  • Màx: 16°
  • Mín: 14°
17°

L'Església de Mallorca reivindica davant del PP la "rica llengua catalana"

Missa de la Seu.

31-12-2014 | Miquel Àngel Cañellas

L'Església de Mallorca ha reivindicat davant les autoritats del Partit Popular (PP), que ocupaven les primeres files de la Seu, el valor de “la rica llengua catalana” pel poble mallorquí, així com el sentiment d'agermanament amb la resta de territoris d'on es parla el català.

A la tradicional missa celebrada a la Catedral amb motiu de la Festa de l'Estendard, el rector de la Santíssima Trinitat de Palma, Antoni Dols, ha estat l'encarregat de pronunciar el Sermó de la Conquesta.

“Els nostres antecessors dugueren a aquesta terra la nostra llegua, la rica llengua catalana, que en pocs anys després de la Conquesta, conegué Ramon Llull”, ha defensat. Per afegir, després d'uns versos de mossèn Costa i Llobera, “el mallorquí és un poble nascut de la fe cristiana, de la llengua catalana, del paradisíac territori amb què Déu ens ha obsequiat i de les gestes històriques dels seus homes i de les seves dones”.

En definitiva, per Dols, “un poble no tancat damunt ell mateix (...) un poble acollidor del foraster que a ell s'acosta, però un poble que no oblida ni la seva identitat ni la veu dels poetes immortals”. Les paraules del religiós s'han alternat amb fragments de Joan Alcover i de La Bíblia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 7
Siguiente
Per santi, fa mes de 4 anys

El idioma propio de las islas es el Catalán, guste o no. El insulto o el menosprecio sólo hará que quienes respetamos y entendemos que esto es correcto, sigamos con más ahínco si cabe, reclamando la aseveración como correcta. Creo que estos temas son muy delicados como para tomarlos a chascarrillo. Por lo demás, el uso de un sobrenombre o apelativo como CHARNEGO, no me parece apropiado, por favor, evítenlo.

Valoración:1menosmas
Per Miotragus Balearicus, fa mes de 4 anys

Han de ser barruts i malnescuts tots aquells que trepigen i menyspreuen la nostra gent, la nostra terrra i la nostra cultura.

Valoración:15menosmas
Per Tià Colom, fa mes de 4 anys

Ets feligresos de sa zona de Foners i Joan Alcover de Palma, haurien d'elevar una protesta per escrit an el Bisbat de Mallorca, per aquest acte polític i ademés de flagrant incultura. Aquest homo el podrien enviar a qualsevol iglesi de Catalunya, estaria an es seu món.

Valoración:-29menosmas
Per A escola!, fa mes de 4 anys

@noltros:

Sí. Val més que vagis a escola a aprendre d'escriure en la teva llengua.

Valoración:16menosmas
Per noltros, fa mes de 4 anys

No torn anà a misse pús. Pu... catalanufos de frares. Ajudau a sa gent necessitada envés de fé politique barata

Valoración:-35menosmas
Per Francesc, fa mes de 4 anys

La idea que es pugui atacar la llengua pròpia de Mallorca perquè l'església mallorquina la consideri com a tal és del tot curiosa.

Potser a Castella caldrà deixar de parlar castellà, ja que les esglésies castellanes no parlen altra cosa que castellà, semblen totalment fanàtiques en aquest tema, així que caldrà suprimir el castellà en nom del progressisme. Podremos??

Valoración:16menosmas
Per charnego, fa mes de 4 anys

Asi que los cerdos perderastas se unen a los genocidas y a los etarras, muy bien, ya solo falta que se unan los islamistas radicales, los zoofilos, los necrofilos y el resto de gente positiva y de buenas costumbres, saluditos.

Valoración:-10menosmas
Per Andreu JUJOL, fa mes de 4 anys

jesusitodemivida - fa 9 hores -. Doncs si el Nen Jesús
per aixó plora, és que se Mare li ha deixat "pelar ceba".
Visca (?!) la teva catalanofòbia!!

Valoración:13menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 4 anys

I a tot això, on era el president Bauçà? Ell que és sempre omnipresent a tots els saraus? O a aquest no hi va ser convidat? O justament aquest dia tenia revisió mèdica... A, ja, potser era fora Mallorca, tal vegada havia de fer "la noche vieja" a Madrid amb la seva capa "castiza" i tot...

Valoración:14menosmas
Per Pobleret, fa mes de 4 anys

A l'església de Mallorca, si li ha de reconèixer la seva gran contribució en la conservació, presarvació i difussió de la nostra llengua. Tot això independent de la simpàtia o antipàtia que generi la seva doctrina. I esperem que així segueixí

Valoración:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 7
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris