nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

Tres de cada deu balears viuen en risc d'exclusió social, segons Càritas

L'estudi vol esbrinar si hi ha diferències entre el model de desenvolupament social de Balears i la resta de l'Estat.

19-12-2013 | Teresa Ayuga

El 27,8 % de la població es troba en risc de pobresa i exclusió social a Balears, una xifra que és superior a la mitjana en l'àmbit estatal, mentre que el nucli de la societat sense problemes d'integració representa una minoria del 30 %.

Aquestes són algunes dades de l'informe realitzat per la Fundació Fomento de Estudios Sociales y de Sociologia Aplicada (FOESSA) presentat avui per Guillermo Fernández, membre del Servei d'Estudis de Càrites Espanya.

De l'informe es desprèn que 306.000 persones (115.000 llars) a Balears estan en risc d'exclusió, de les quals 130.000 (41.000 llars) estan en risc d'exclusió sever, a pesar que les illes se situen en el setè lloc entre les regions espanyoles amb rendes més altes.

Can Alcover-Espai de Cultura acull la presentació a les 19 del "VII informe FOESSA sobre exclusió i desenvolupament social a Espanya i a les Illes Balears 2014", un esdeveniment que comptarà amb la presència de Fernández, així com la directora de l'entitat a Mallorca, Margalida Maria Riutort.

El Congrés sobre Exclusió i Desenvolupament social a Espanya presentà a Madrid la setmana passada el VII Informe FOESSA 2014, fruit d’un ampli treball d’investigació sociològica basada en 8.800 enquestes familiars en el qual ha participat un equip de més de 90 experts de diferents universitats.

Aquest analitza qüestions com el nou model social, la distribució de la renda, els actuals processos d’exclusió social, el mercat de treball, l’estat del benestar, quina nova societat sorgirà després de la crisi, etc.

Anàlisi
L’informe també parla sobre exclusió i desenvolupament social a les Illes, amb una anàlisi dels nivells d’integració, les característiques i la identificació dels perfils de l’exclusió social, així com la detecció de les principals dificultats de la societat en aquest camp.

A més, i com a contextualització, Càritas hi integra un treball d’anàlisi comparativa entre Balears i el conjunt de l’Estat, on s’identifiquen capitals socials com la solidaritat familiar i les xarxes d’ajuda, que, encara que amb un cert risc de debilitament, resisteixen tot i el llarg impacte de la crisi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris