muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Dos estudiants de la UIB reben la beca de mobilitat Max Planck- premi Príncep d'Astúries

Un dels premiats, Juan Calderón Bustillo.

Els alumnes de doctorat de la UIB Juan Calderón Bustillo i Francisco Jiménez Forteza han obtingut la beca de mobilitat Max Planck - premi Príncep d’Astúries, gràcies a la qual podran fer dues estades de quatre setmanes cadascun a l’Institut Max Planck de Física Gravitacional, a Alemanya.

La Societat Max Planck va rebre el premi Príncep d’Astúries l’any 2013 en reconeixement a la seva tasca en l’àmbit de la cooperació internacional. Aquesta institució ha duplicat els diners rebuts amb el guardó per destinar-los a fer realitat el programa de mobilitat Max Planck - premi Príncep d’Astúries, que té com a objectiu fer possible que els joves investigadors espanyols puguin fer estades de recerca en els diferents instituts de la Societat Max Planck (Alemanya).

Juan Calderón i Francisco Jiménez estan fent el doctorat al Grup de Relativitat i Gravitació de la UIB, sota la direcció de Sascha Husa i Alícia Sintes.

La recerca de Francisco Jiménez té com a objectiu contribuir a la modelització de fonts emissores d'ones gravitacionals en ambients estel·lars densos com ara cúmuls estel·lars o nuclis galàctics i així estimar la freqüència de coalescència d'objectes binaris compactes (estels de neutrons i forats negres) de massa estel·lar. Aquests tipus d’esdeveniments seran previsiblement la primera evidència directa d’ones gravitacionals observades pels detectors terrestres aLIGO i aVirgo, els quals entraran en funcionament durant el 2015.

Per la seva banda, Juan Calderón centrarà la seva recerca en l’estudi de l’eficiència dels algoritmes de cerques dels futurs detectors d’ones gravitacionals a l’hora de captar senyals provinents del col·lapse de sistemes binaris que no estiguin totalment modelats. En particular, estudiarà l’efecte de la depreciació dels harmònics superiors dels senyals provinents de forats negres binaris. Aquesta recerca és la continuació d’un estudi pel qual Juan Calderón va ser guardonat amb el LIGO Student Poster Prize el setembre de 2013.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aina, fa mes de 6 anys

Amb tots els premis, reconeixements investigacións reconescudes, tan dolenta, tan dolenta com diuen algúns que és , no crec que ho sigui la nostra Universitat.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris