algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Premi per un robot d'inspecció de vaixells de càrrega dissenyat a la UIB

6636

El robot dissenyat permetrà desplaçar-se tant per aire com per terra per dur a terme les tasques d’inspecció visual en vaixells de gran tonatge.

Arxiu

Un equip d’investigadors del grup de Sistemes, Robòtica i Visió de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha dissenyat un robot capaç de desplaçar-se tant per aire com per terra per dur a terme tasques d’inspecció visual en vaixells de gran tonatge. El treball els ha valgut el premi al millor article de la secció de robòtica a les XXXV Jornades d’Automàtica del Comitè Espanyol d’Automàtica (CEA), que s’han fet a València del 3 al 5 de setembre de 2014.

L'article, escrit pels investigadors Joan Company i Alberto Ortiz, descriu el disseny d’una plataforma híbrida per a la realització d’inspeccions en vaixells de gran tonatge. El disseny, elaborat en el marc del projecte europeu Inspection Capabilities for Enhanced Ship Safety (INCASS), finançat pel Setè Programa Marc de la Unió Europea, és una plataforma capaç de proporcionar a l’inspector una primera impressió de l’estat de les estructures metàl·liques del vaixell.

En aquest sentit, la versatilitat del robot dissenyat és deguda a la gran capacitat de càrrega útil, que permet incorporar una gran diversitat de combinacions de sensors. Amb aquestes combinacions múltiples, la plataforma es pot emprar per dur a terme diferents tasques d’inspecció.

Combinació híbrida
El vehicle híbrid incorpora els avantatges d’un robot aeri i un robot terrestre en una sola plataforma. Així, el disseny fa possible una reducció de la despesa d’energia necessària per al desplaçament del vehicle, de manera que s’incrementa el temps disponible per dur a terme les tasques d’inspecció.

A més, la combinació del mode terrestre i el mode aeri fa que el vehicle pugui evitar obstacles i inspeccionar zones remotes a les quals un robot terrestre no podria arribar. Segons els investigadors, l’ús de robots per dur a terme tasques d’inspecció de grans instal·lacions ofereix grans avantatges, com ara la reducció de les despeses i l’increment de la seguretat del personal que les duu a terme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris