algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Sus a una setmana de lluita contra l'Alzheimer

Les activitats volen sensibilitzar la població sobre la realitat que viuen els pacients afectats per l'Alzheimer.

CAIB

Les residències i el centre de dia Oms-Sant Miquel han organitzat, del 15 al 19 de setembre, tot un seguit d’actes amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, que es commemora el 21 de setembre. L’objectiu que es persegueix, segons el Govern, és “acostar a la societat el dia a dia de les persones afectades per la malaltia, per tal de normalitzar-ne la visió dels pacients”

El programa d’actes s’ha dissenyat amb el fil conductor d’apropar als ciutadans de Palma la realitat d'aquests dos centres, amb iniciatives com una exposició fotogràfica que mostra els serveis i les tasques dels residents i que es podrà veure a les recepcions. Segons l'Executiu, també s’ha tingut en compte el foment de la interacció dels afectats, amb la programació de sortides al cinema o amb un concert.

Igualment, s’ha inclòs en el programa un taller intergeneracional de decoració de teules, en el qual es fomenta la participació d’infants, perquè aconsegueixen així normalitzar la imatge d’una malaltia freqüent en persones majors, com els seus padrins.

D'altra banda, el Centre d’Alzheimer de la Fundació Reina Sofia de Madrid acollirà, a partir del proper 24 de setembre, l’exposició “El gesto como terapia. Fotografías de Antonio Molina”. La mostra, organitzada per la Conselleria de Família i Serveis Socials, té per objectiu “conscienciar la població dels efectes de la malaltia i l’impacte que té en la vida dels afectats i dels seus familiars”.

Milers d'afectats
A Balears, devers 6.000 persones estan afectades per la malaltia d’Alzheimer, segons les dades facilitades per la Conselleria de Salut. Anualment es diagnostiquen a l'arxipèlag 800 casos d’aquest trastorn degeneratiu greu provocat per la pèrdua gradual de neurones i que afecta les zones del cervell que controlen el pensament, la memòria i el llenguatge.

Programa de la setmana
Les activitats programades durant questa setmana en favor de la lluita contra l'Alzheimer són:

Dilluns, 15 de setembre
17.30h. Taller intergeneracional de decoració de teules amb residents i infants. Primera planta de la Residència Sant Miquel.

Dimarts, 16 de setembre
11h. Sessió de cinema en el cinema Augusta. (pel·lícula pendent de confirmació).

Dimecres, 17 de setembre
11h. Concert que la banda militar oferirà al claustre de Santa Margarida.

Dijous, 18 de setembre
11h. Taller de danses del món amb els residents. Primera planta de la Residència Sant Miquel.

Divendres, 19 de setembre
18h. Festa de cloenda amb música i berenar per a tothom. Sisena planta de la Residència Sant Miquel.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris