algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Una recerca de la UIB, portada d'una prestigiosa revista de química

6480

Les dues sondes, anomenades C2-BDP i C2-FITC, penetren ràpidament a les cèl·lules, tal com reprodueix la portada de 'Bioconjugate Chemistry'.

Bioconjugate Chemistry

Una recerca de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha estat publicada en la portada de la revista Bioconjugate Chemistry, una de les més destacades i prestigioses en el camp de la química orgànica. La investigació, desenvolupada pel grup de Química Supramolecular i de Biologia Cel·lular del Càncer, vol avançar en el disseny, síntesi i avaluació de nous composts bioactius.

La recerca, amb el títol de 'Cell uptake and localization studies of squaramide based fluorescent probes', estudia els mecanismes d'entrada i distribució dels medicaments a l’interior cel·lular. La informació sobre l'activitat que desenvolupen els components a la cèl·lula és molt valuosa per millorar el disseny i l’activitat de la nova molècula activa.

La investigació, dirigida pels doctors Carmen Rotger i Antoni Costa, ha permès sintetitzar dos nous composts cicloescuaramídics fluorescents, que han estat utilitzats com a sondes per estudiar el seu procés d’entrada i distribució a l’interior cel·lular. S’ha observat que les dues sondes, anomenades C2-BDP i C2-FITC, penetren ràpidament a les cèl·lules.

Interior cel·lular
L'estudi ha determinat que una vegada a l’interior cel·lular les sondes s’acumulen en determinats compartiments subcel·lulars. Els estudis realitzats amb la sonda C2-BDP indiquen que aquest compost es localitza als endosomes tardans i resta al llarg del temps en aquest orgànul.

Així, d'acord amb la investigació, pel seu comportament intracel·lular i per les excel·lents propietats fotoquímiques, el C2-BDP pot ser utilitzat com un marcador ràpid, estable, altament fluorescent i selectiu d’endosomes tardans en cèl·lules vives.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Contuberni jueu-massònic, fa mes de 6 anys

Pels moneots pancastellanistes que volen fer desaparèixer la UIB, aquesta recerca també deu ser fruit de "l´adoctrinament catalanista".

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris