algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Un nigerià ingressa a Son Espases per un possible cas d'Ebola

L'home fou ingressat a Son Espases seguint el protocol d'actuació.

Vasil Vasilev.

A primera hora de la nit d'ahir va quedar activat el protocol per un possible cas d'Ebola a Mallorca, el primer que s'ha detectat des que es va iniciar l'epidèmia. La decisió la van adoptar els responsables del departament d'Urgències de l'hospital de Son Llàtzer quan van atendre a un nigerià, que va acudir al centre sanitari afligit de febre alta i mal muscular.

El pacient, de 42 anys, va informar que feia tot just tres setmanes que havia arribat a Espanya procedent del seu país, en concret de la capital, Lagos, la qual es troba afectada per l'ebola encara que amb una intensitat baixa.

Una vegada que es va acordar l'activació del protocol enfront de l'ebola, circumstància que es va posar en coneixement de la Conselleria de Salut, es va procedir al trasllat del malalt –acompanyat pel cap d'Infermeria del 061– a l'hospital de Son Espases, on va quedar ingressat en una habitació aïllada en la tercera planta mentre que l'atenien –enfundats en els vestits de protecció– els integrants dels departaments de Medicina Interna i Microbiologia.

El trasllat entre Son Llàtzer i Son Espases es va realitzar en una ambulància ja preparada per garantir l'aïllament del pacient, així com de totes les persones que podien estar en contacte amb ell per evitar el contagi i la propagació de la malaltia.

Proves
Des del primer moment s'han iniciat totes les proves destinades a confirmar si, efectivament, el nigerià és portador o no del virus de l'ebola, les quals es remetran a l'hospital Carlos III de Madrid.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris