algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Una investigadora de la UIB elabora una guia per ensenyar els infants a mirar la TV

5730

La guia didàctica vol ensenyar als infant de primària a veure la televisió de manera “racional, reflexiva, activa i crítica”.

Arxiu

Una investigadora de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha presentat una guia per ensenyar els infants a mirar la televisió amb “ulls crítics”. Es tracta d'una tesi doctoral, elaborada per Mar Comín Oliver, amb el títol La televisió no és Mary Poppins. La recerca ha estat dirigida per Adolfina Pérez i Jesús Salinas, del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació.

La guia didàctica, destinada als infants de primària, inclou continguts d'alfabetització audiovisual per tal que els metres puguin ensenyar als alumnes a veure la televisió de manera “racional, reflexiva, activa i crítica”. La recerca, en aquest sentit, parteix de la idea que la qualitat de l’oferta de la programació televisiva "seria molt superior si dels centres d’ensenyament sortissin persones amb una millor formació en aquest mitjà".

La investigació considera que la revolució audiovisual “fa imprescindible” ensenyar els infants a llegir la imatge, ja que el desconeixement de les particularitats del llenguatge audiovisual “els pot deixar indefensos davant l'enorme poder emotiu i de seducció de la imatge”.

Unitats temàtiques
La guia està adaptada al currículum educatiu i està conformada per un total d'onze unitats didàctiques. En aquest sentit, la investigadora apunta que el currículum educatiu actual se centra en els llenguatges i les pràctiques d'ús dels mitjans “però desatén educar amb sentit crític pel que fa a la televisió”.

La recerca considera, a més, que la formació dels mestres en comunicació audiovisual “és escassa” i que la majoria de materials didàctics editats per a fomentar l'alfabetització audiovisual “estan fora del currículum oficial”. Finalment, es destaca que l'administració educativa “no segueix” una política d'educció en mitjans i que només existeixen “projectes aïllats”.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris