algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Un any de l'incendi més important de la història a Balears

Imatge d'una de les zones afectades.

Jaume Canals/GOB

Aquest dissabte fa un any de l’incendi que cremà prop de 2.400 hectàrees de la zona de ponent de la Serra de Tramuntana, l’incendi més gran de la història de les Illes, amb un desplegament de mitjans sense precedents, i que cremà sense control entre el 26 de juliol i el 2 d’agost i no va ser fins al 13 d'agost que es donà totalment per extingit.

Des del GOB valoren que ha quedat ben de manifest l’elevat risc de generació de grans incendis forestals de difícil control, a causa de l’estructura actual de les masses forestals a les Balears, i la necessitat d’abordar convenientment aquesta situació.

En segon lloc s’ha visualitzat un canvi en l’enfocament tècnic i polític de les actuacions post incendi, prioritzant la recuperació natural per davant de la sembra d’arbres, segons els ecologistes. Tampoc s'escaparen del foc indrets de gran valor simbòlic per l'ecologisme com la finca de La Trapa que quedà totalment devastada.

Actualment, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori tramita el Pla Forestal de les Illes Balears, que pretén abordar algunes de les necessitats que s'han posat al descobert arran de l'incendi. Malgrat els esforços del Govern el grup ecologista alerta que “el risc que es repeteixi un incendi de grans dimensions seguirà essent elevat”.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Podria haver passat, fa mes de 6 anys

I en Joserra, va celebrar amb els seus l´aniversari de l´incendi amb una pastís amb una espelma, i la espelmeta els va caure i es van cremar les cortines i els mobles del despatx i es va propagar l´incendi a tot l´edifici, al Passeig de Sagrera i a les ambarcacións del Mollet causant una catàstrofe mediambiental.

Valoració:0menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 6 anys

Idò,1.329€ per cap.
Ês vert i no es juevert, ès groc i no es aubercoc..............
terra cremada.
(endevinae) ¿pot esser que com un bolet, hi sortis un hotel ? de mès verdas n'han madurat

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris