cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín: 14°
13°

El Poder Judicial decideix avui si cal actuar contra el fiscal Horrach

Imatge d'arxiu d'Horrach.

ALEJANDRO SEPULVEDA -

La comissió permanent del Poder Judicial estudia avui la petició de sis vocals progressistes del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que s'actuï contra el fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, per les "imputacions" que asseguren que ha fet contra el jutge instructor, José Castro, en el seu recurs contra la imputació de la infanta Cristina.

La comissió permanent del Poder Judicial estudia aquest assumpte a partir de les 17 hores, han informat fonts de la institució.

Els vocals han demanat al CGPJ que manifesti la necessitat que les parts, en qualsevol procés, "mantinguin el respecte i la lleialtat institucional deguts i es cuidin de no desacreditar la tasca jurisdiccional dels jutges i magistrats", segons les fonts.

Els signants de l'escrit, en el qual mostren la seva preocupació "per les imputacions" que el fiscal realitza en el seu recurs contra el jutge Castro, són Roser Bach, Victòria Cinto, Clara Martínez de Careaga, Rafael Mosso, Concepció Sáenz i Pilar Sepúlveda.

Aquests vocals consideren que en el recurs el fiscal utilitza expressions com que el jutge es fonamenta en "el pilar inicial" de la "certesa absoluta" de la culpabilitat de la infanta o que l'instructor tenia "el port de destinació determinat abans d'iniciar la investigació", amb relegació dels "paràmetres d'imparcialitat, objectivitat i congruència".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris