algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El vent, la pluja i el fred acompanyen les festes nadalenques a l'Arxipèlag

El Cantàbric colpeja la costa amb virulència a aquest indret de Sant Sebastià.

Javier Etxezarreta

La setmana de Nadal ha començat amb relativa tranquil·litat meteorològica, però a partir de la Nit de Nadal, i sobretot els dies 25 i 26, retorna amb força el vent, la pluja i el fred.

Una borrasca profunda, també coneguda com a ciclogènesi explosiva, escombrarà la Península i assolirà les Illes duent cops de vent molt forts, que poden arribar fins als 120 quilòmetres/hora, pluges intenses de més de 80 litres per metre quadrat i nevades en cotes relativament baixes.

El portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Fermín Elizaga, explicà que el front fred, «molt actiu», procedeix de l'Atlàntic Nord, i es desplaça d'oest a est, i ha duit l'alerta en diferents graus a més de quaranta províncies espanyoles. A Galícia i Astúries, per exemple, s'han assolit ones de més de 8 metres.

La cota de neu es preveu que descendirà a partir del dimecres fins a uns 600 metres en el nord, a 800 metres en el centre i est peninsular, i 1.000 metres en el sud i Balears. A l'Arxipèlag la màxima atenció ha d'estar centrada en el dimecres, dia de Nadal, en el qual sí que cauran els termòmetres, tant en les mínimes com en les màximes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris