algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

20.000 firmes per una «protecció real» de la posidònia

2656

Les peticions dels ciutadans quedaren registrades a la seu de la conselleria de Gabriel Company.

20.000 signatures virtuals a favor de la «protecció real» de la posidònia a Balears. Això és el que ha aconseguit aplegar Joan Torres, un capità de la marina mercant de Formentera que aquest matí ha lliurat davant la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient i Territori els resultats d'una campanya i un treball de mesos per salvaguardar «la qualitat de la biodiversitat, la transparència de les aigües, i l'equilibri de la línia de costa».

No just això. Torres fa èmfasi en què mantenir les prades submarines és vital perquè la principal font d'ingressos de les Pitiüses, el turisme, segueixi gaudint d'una bona salut. La campanya ha estat promoguda des de l'estiu mitjançant el portal Change.org, i a més anava acompanyada d'un vídeo explicatiu realitzat pel fotògraf Nathan Dappen.

«Sabem que la campanya és coneguda dins de l'administració balear i ja ha generat moviments», explica el marí que espera que, amb el lliurament de signatures, el Govern «sàpiga que nostra lluita no ha acabat». «Hi ha molta gent que entén que la protecció de la posidònia és fonamental per a les nostres illes», ha afegit Joan, qui critica que, malgrat les nombroses gestions que ha realitzat, cap càrrec de l'administració voldrà asseure's amb ell.

Les reivindicacions concretes recollides en la petició són la situació i identificació de la posidònia en les cartes nàutiques, la prohibició de fondeig sobre fons de posidònia en les cartes nàutiques i rumbs i la prohibició de pesca d'arrossegament sobre fons de posidònia en les cartes nàutiques. També reclama el compliment de la normativa MARPOL 73/78 en zones de prades de posidònia, la prohibició d'abocaments contaminants procedents d'instal·lacions de terra sobre prades de posidònia, així com en el cas de materials procedents de dragatge de fons.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris