nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Descobreixen sis tombes del període islàmic a la carretera d'Alaior

Imatge d'arxiu de la carretera d'Alaior.

Els treballs d'ampliació de la carretera de Torralba al terme municipal d'Alaior han tret a la llum sis tombes del període islàmic a Menorca, segons ha confirmat el Departament de Cultura del Consell de Menorca que està investigant la troballa.

Segons han detallat, es tracta de sis cossos sense aixovar, enterrats en paral·lel i orientats tots en direcció sud-est, motiu pel qual les arqueòlogues que s'encarreguen de la investigació, Montserrat Vivó i Elena Sintes, creuen que pertanyen a l'època de dominació musulmana de l'illa, entre els anys 903 i 1287.

Els cossos pertanyen, segons un primer estudi, a quatre homes adults, una dona i un jove.

Les tombes van aparèixer al costat de l'assentament talaiòtic de So na Caçana. Segons Sintes «era habitual que els poblats prehistòrics encara s'utilitzaran com a habitatges en aquesta època».

El Consell de Menorca ja preveia la possibilitat que es produís alguna troballa, ja que, a causa de l'ús que es donava als assentaments prehistòrics, existien sospites que podrien aparèixer restes humanes.

Per aquest motiu quan es va començar a excavar per ampliar la carretera prop de So na Caçana i van sorgir els primers indicis de tombes, ja hi havia un equip d'especialistes en arqueologia.

A més se sospita que podrien aparèixer més cossos enterrats a banda i banda dels sis que ja s'han trobat. Però a un costat està l'asfalt de la carretera col·locat des de fa dècades i l'altre pertany a una finca privada pel que s'hauria d'arribar a un acord amb els propietaris abans de començar qualsevol treball de recerca allà.

Per ara les arqueòlogues s'han limitat a senyalitzar la zona d'enterraments i demanar una excavació completa del jaciment. S'espera que els permisos legals arribin la setmana que ve.

A la qüestió burocràtica cal afegir la dificultat de la climatologia, perquè per poder dur a terme qualsevol estudi cal que no plogui.

Al principi les restes humanes que es rescatin es portaran al Museu de Menorca per al seu estudi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris