cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

MÉS critica que el Govern polititza la gestió dels espais naturals

1183

Antoni Alorda i Nel Martí a una antiga compareixença davant els mitjans.

C.S.

La coalició MÉS criticà la "politització perversa" de la funció pública que es demostra en l'eliminació de tres càrrecs de directors d'àrees naturals classificades com a reserva natural i parc natural i en convertir la plaça de Direcció del Parc de la Serra, a la qual calia accedir per concurs, en una plaça de lliure designació.

MÉS considera que amb aquestes maniobres, els populars es garanteixen "l'elecció entre els funcionaris més afins" la qual cosa "posa en risc la conservació dels espais naturals", mentre que el portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha acusat al Govern d'executar una "autèntica purga ideològica, especialment aprofitant la reestructuració del Sector Públic Instrumental".

Per això, els diputats del partit Nel Martí i Antoni Alorda han manifestat que "qüestionaran" aquestes decisions en el Parlament a la consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, i el conseller d'Agricultura, Medi ambient i Territori, Gabriel Company.

Sobre l'elecció de la nova directiva del Parc de la Serra, MÉS ha criticat que la conversió a lliure designació farà que es trii "a dit". En lloc de donar més "professionalitat i independència" a les places de direcció de les reserves i parcs naturals, el Govern opta per "la politització i dependència dels governs de torn".

Eliminar places
Per altra banda, els econacionalistes explicaren que s'han eliminat tres directors de parcs o reserves, en concret els de Mondragó, Cala d'Hort i l'Albufera, de manera que s'ha convertit la plaça de Director del Parc Natural de Mondragó en una nova figura de director Coordinador d'Espais Naturals Protegits, "atorgant a l'únic funcionari de carrera unes funcions que ja desenvolupen altres funcionaris de la Conselleria, com el de cap de Serveis d'Espais Naturals".

D'aquesta forma, les tasques del cap del Parc Natural de Mondragó les assumeix el director del Parc Natural de la Península de Llevant, mentre que les del Parc Natural de Cala d'Hort i la Reserva Natural de l'Albufera seran assumides respectivament pel director del Parc Natural de l'Albufera -que passarà a ser-ho de l'Albufera i l'Albufereta- i el del Parc Natural de Ses Salines d'Eivissa i Formentera -que passarà a ser-ho dels Espais Protegits d'Eivissa i Formentera-.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris