cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Oceana reclama més vigilància en la mar menorquina

1138

La falta de protecció posa en dificultats espècies protegides com la tortuga babaua.

Jorge Zapata - EFE.

L'entitat conservacionista Oceana ha remès una carta al Conseller insular de Medi Ambient de Menorca, Fernando Vilallonga, per a demanar-li que recuperi de manera urgent la vigilància a la mar per part dels inspectors de pesca.

Segons ha publicat la premsa local, la vigilància no s'està realitzant des del 27 de març, és a dir, fa 5 mesos que ningú no supervisa les captures. Algunes de les infraccions més comunes són les que tenen a veure amb els aparells destinats a la pesca de la llagosta, com el tremall, segons explica l'organització ecologista.

Degut al fet que la temporada de la llagosta comença l'abril i acaba a finals d'agost, critiquen que en tota la temporada de 2013 no hi ha hagut vigilància per part dels inspectors per a fer complir aquesta normativa.

"La normativa vigent estableix un màxim de 2.000 m. de longitud de les xarxes per pescador, però Oceana estima que s'usa una longitud més del doble del permès", afirma Xavier Pastor, director executiu d'Oceana a Europa. "Usar xarxes més llargues del permès representa un augment de l'esforç pesquer que contribueix a la sobreexplotació dels recursos pesquers i incrementa l'impacte sobre espècies protegides", adverteix.

Via lliure a les infraccions
Per aquest motiu, sense vigilància a la mar, Oceana considera que s'ha donat via lliure als pescadors que no respecten la normativa i s'ha perjudicat seriosament als quaks sí la compleixen.

Cal considerar segons els activistes que com més llargues són les xarxes, més probabilitats hi ha de capturar espècies protegides, com la tortuga babau, que es troba actualment en perill d'extinció.

Els ecologistes expliquen que quan les tortugues babaus queden enganxades en les xarxes moren pràcticament totes ja que no poder sortir a la superfície a alenar i s'ofeguen.

"Menorca, essent Reserva de Biosfera, ha de donar exemple de sostenibilitat entre les activitats humanes i la conservació del medi ambient. Per això és essencial i de sentit comú que es facin complir les normatives pesqueres establertes", conclou Pastor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris