cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

Els menorquinistes alerten que l'actual sistema de certificats de resident no evita el frau

El proper 1 de setembre es complirà un any de vigència de l'obligació per als illencs de presentar el certificat de residència per a obtenir la bonificació del 50% en la compra de bitllets. Una obligació que ha ocasionat a companyies, agències i usuaris més gestions, més burocràcia i més despesa, i que segons els menorquinistes de Més per Menorca no ha assolit el seu objectiu: evitar el frau.

Segons relatà el diputat d'aquest partit, Nel Martí, uns i altres segments afectats coincideixen que la fórmula implantada no era la millor.

"El més adequat, i que hagués evitat tants embulls i incomoditats, hagués estat implantar de forma completa el sistema SARA de verificació on line de residència, sense que així l'usuari hagués de presentar cap certificat en cap moment", explicà.

Un any després el sistema no està implantat ni en totes les companyies ni en totes les gestions i usuaris. La realitat és que les companyies que sí l'han incorporat no el poden fer servir per a tots els usuaris degut a problemes d'identificació i de protecció de dades. Aquestes dificultats fan que avui la immensa majoria de ciutadans funcioni encara amb el certificat de residència en paper.

Compromís
Per a Martí, el Ministeri de Foment i el Govern no han complert amb el seu compromís, i els ciutadans, després d'un any, segueixen havent de presentar el certificat de resident, amb tot el que això suposa de gestions, taxes i incomoditats.

Martí presentà per això una proposició no de llei al Parlament denunciant el retard en la implantació completa de SARA, i les conseqüències que se'n deriven per als residents illencs. Alhora demana també que el Ministeri de Foment assumeixi el seu error en l'ordre d'aplicar aquesta nova garantia per a beneficiar-se del descompte de resident, retirant l'obligació de presentar el certificat i implantar completament el nou sistema telemàtic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris