algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El Govern retira més de 14 tones de residus de les platges de les illes

897

Un total de 23 barques participen en les tasques de neteja del litoral.

CAIB

El servei de neteja de les aigües de bany de les platges i cales de Balears ha retirat 14,4 tones de residus durant el mes de juliol. Segons el govern Bauzá això representa 10 tones més que el juny i més del doble del recollit durant juliol de 2012.

Segons les dades de la Direcció General de Recursos Hídrics les 23 barques que netegen aquest estiu el mar han recollit més del doble de residus a causa de les bones condicions meteorològiques i de la mar que s'han donat al llarg de tot el mes de juliol.

Això ha permès que les embarcacions hagin pogut treballar amb normalitat cada dia. A més, els vents tèrmics que han bufat a totes les illes han arrossegat residus de mar dintre cap al litoral.

Per illes, a Mallorca, les nou embarcacions van extreure 7,1 tones d'escombraries; a Menorca, les sis barques van retirar 4,3 tones; a Eivissa, on treballen sis unitats, es van extreure 2,6, i les dues embarcacions que netegen les platges i cales de Formentera van retirar 372 quilos.

A diferència de l'habitual, el juliol s'han retirat més restes de fustes i derivats, fins a 5.259 quilos, el que suposa el 36,3%, que de plàstics, dels quals s'han recollit 5.138 quilos, la qual cosa representa un 35,5%. En menor mesura, també s'han extret 1.725 quilos de matèria orgànica (l'11,9%), 865 quilos d'algues (el 5,8%), 1.471 quilos d'altres rebuigs alguns, així com 2,8 quilos d'olis.

Qualitat de l'aigua
Les 23 embarcacions, que es troben operatives durant els mesos de juliol, agost i setembre, no només es fan càrrec de la recollida de residus sòlids flotants de les proximitats de les platges, sinó també del manteniment de la qualitat de l'aigua, de la prevenció de possibles episodis de contaminació de les aigües i d'oferir col·laboració als serveis d'emergències i salvament marítim per reforçar la seguretat de les persones a la mar.

En aquest sentit, L'Executiu destaca que una de les embarcacions destinades a Eivissa va col·laborar en remolcar un iot avariat fins al port. A més, una altra de les embarcacions va retirar un arbre de 745 quilos del litoral de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris