muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

Ben Amics insta els joves a viure 'sense armaris' en la Setmana de l'Orgull

19934

Activistes de Ben Amics, a una taula informativa al centre de Palma, amb l'actual diputat de MÉS, David Abril.

J. TORRES

Ben Amics, l'Associació de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals (LGTB) de les Illes commemora del 20 al 27 de juny la Setmana Cultural de l'Orgull 2013 sota el lema: "Joves sense Armaris".

Aquesta setmana està farcida d'actes amb el món LGTB com a referent, i a Ben Amics han elegit com a figura central de les seves activitats la població adolescent i els joves, per ser el sector més vulnerable. Així, segons informacions de diversos estudis realitzats per COGAM i FELGTB, entre el 40% i el 60% dels joves amb orientacions sexuals diferents a l'heterosexual han sofert violència psíquica, sexual o física a l'escola, a causa de la seva identitat de gènere.

Segons això, el 43% dels joves LGTB que pateixen assetjament escolar es plantegen el seu suïcidi i un 17% arriben a posar-lo en pràctica.

Amb aquestes dades en la ment, Ben Amics es marca com objectiu prioritari sensibilitzar la societat sobre la realitat de la joventut LGTB, per a reduir la seva vulnerabilitat, incrementada per la falta de polítiques públiques inclusives i respectuoses amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

Guardons

Com cada any, Ben Amics repartirà dos premis entre aquelles persones i entitats que més han fet per la convivència i la discriminació sexista. Respectivament uns rebran el Siurell Rosa, i altres el Dimoni Rosa.

En la banda positiva hi trobam els següents candidats: CineCiutat, per potenciar la visibilitat del col·lectiu LGTB a través de la cultura; el Doctor Santiago Tofé, per ser el professional de referència de la Unitat de Gènere en l'Hospital Son Espases proporcionant atenció i assessorament mèdic al col·lectiu de persones transexuals; i Cristina P. Álvarez, activista lesbiana i feminista que ha estat cap visible de Ben Amics durant 4 anys, representant i defensant els drets d'aquest col·lectiu a les Illes.

Per contra, el Dimoni Rosa se'l disputaran el mossèn Gabriel Ramis Miquel, perquè en la missa del passat 2 de gener va afirmar que un dels mals que ataquen la família és el matrimoni homosexual; la Conselleria d'Educació, per l'edició d'una guia didàctica dirigida a educació primària que treballava des d'una perspectiva sexista el concepte d'igualtat; i l'Institut de Política Familiar de Balears (IPFB), per posar en coneixement de la ODDM (Oficina de Drets de Defensa del Menor del Govern de les Illes) l'existència d'un vídeo elaborat per un partit polític amb motiu del 17M, Dia Internacional contra la LGTBfòbia, en el qual una jove es reconeixia com a lesbiana des dels vuit anys. L'IPFB al·legà que es vulneraven els drets del menor; i finalment al Consell de Mallorca, pel tancament del programa Iniciatives als Instituts que durant més de 10 anys va oferir un ampli ventall d'activitats educatives, entre les quals es trobaven els tallers sobre la diversitat afectiva i sexual impartits per Ben Amics.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alamerda Nosemprehisom, fa mes de 7 anys

Tot el meu recolçament als colectius de gays i lesbianes.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris