algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El 36% de municipis de Balears han viscut casos de corrupció urbanística

Un estudi elaborat per experts de la Universidad de La Laguna fa una radiografia d'aquest problema generalitzat a tot l'estat i amb especial incidència a les Illes

20636

El treball es fixa en la corrupció com un dels motius que potenciaren la famosa bimbolla urbanística.

T. AYUGA

Un estudi elaborat per experts de la canària Universidad de La Laguna conclou que el 35,8 per cent del total de municipis de Balears han estat afectats per casos de corrupció urbanística entre els anys 2000 i 2010.

Aquest indicador col·loca l'Arxipèlag en el tercer lloc de les comunitats amb més casos relatius al nombre absolut de municipis, per darrere de Múrcia i les Canàries, i multiplicant per quatre l'índex estatal d'aquestes situacions.

Concretament, el treball indica que dels 67 municipis que existeixen a les Illes, un total de 24 han estat esquitats en aquest període de temps per obscurs afers amb el territori i l'ordenament urbanístic com a rerefons.

L'estudi, que es titula Aproximación a una geografía de la corrupción urbanística en España, s'ha bastit sobre notícies aparegudes en la premsa que fan referència a "urbanisme sospitós", ja que cap estadística oficial revela aquesta casta de dades de manera directa.

Perfil del municipi
Totes les variables recollides en la investigació permeten elaborar un perfil bàsic del municipi prototípic que a cada indret de l'estat ha esdevingut més permisiu amb la qüestió de la corrupció urbanística.

En el cas de Balears, es donen més casos en aquells municipis que més van crèixer pel que fa a població els esmentats anys; coincidint a més amb els que més habitatges de nova factura varen aixecar en aquell temps. A més, la majoria són llocs de litoral, on la indústria turística és la que preval.

Així mateix, l'anàlisi incorpora una relació amb quines formacions polítiques governaven quan es produïren els casos de corrupció. A les Illes encapçala la relació el Partit Popular, malgrat també es descriuen casos a consistoris comandats pels socialistes, i altres d'entitat local o mixta.

Segons apunta el document de l'estudi, la recollida d'informació fou exhaustiva, i l'enorme fluxe de notícies relacionades amb aquests fets delictius ja donava una mostra de la dimensió del problema arreu de l'estat, indicant que se segueix una pauta general per tot, i a algunes comunitats, com a les Illes, el problema s'accentúa encara més.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bart O'Lomé, fa mes de 7 anys

Campeones mundiales de corrupción: Matas (Govern), Cañellas (Govern), Munar (Parlament), Munar (Consell).Baleares ha conseguido el GRAN SLAM DE LA CORRUPCIÓN.Incluso colaboramos con el duque empalmado y su atribulada señora.

Valoració:1menosmas
Per z, fa mes de 7 anys


NOMÉS DEU ESSER ES 10%, SI ARRIBA

Valoració:3menosmas
Per pere, fa mes de 7 anys

I els casos que encara no sabem!

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris