nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

Guillem López Casasnovas és Honoris Causa per la Universitat de Buenos Aires

500

El menorquí és un expert de la integració dels àmbits econòmic i sanitari.

M.A. CA

El catedràtic ciutadellenc Guillem López Casasnovas fou investit el dilluns passat Doctor Honoris causa per la Universitat ISalud de Buenos Aires, una distinció que reconeix la seva dedicació docent en la gestió pública dels programes de salut.

L'economista menorquí es va llicenciar en Dret i Economia per la Universitat de Barcelona i es va doctorar en Economia Pública en la Universitat de Nova York. Des de juny de 1992, és catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona i, actualment, exerceix també com a president de l'Associació Mundial d'Economia de la Salut (IHEA) i és membre de la Comissió de l'Organització Mundial de la Salut per a l'estudi de les desigualtats en l'àmbit sanitari. Durant l'acte celebrat a Buenos Aires, López Casasnovas va impartir una conferència sota el títol 'Estat de Benestar i Finançament del Sector Salut enfront de la crisi econòmica europea'.

Després de la seva exposició, les autoritats de la Universitat ISalud van distingir el menorquí com a Doctor Honoris causa de la Universitat.

Per aquest motiu, el batle de la seva ciutat natal, Ciutadella, José María Sintas Zaforteza, ha mostrat la seva satisfacció. «Aquesta excel·lent notícia posa en relleu el nivell acadèmic i científic de molts ciutadellencs», ha dit el primer edil, qui ha indicat que aquesta distinció ha causat una «gran alegria institucional».

«En nom de la corporació municipal i de tot el poble de Ciutadella, fem una manifestació de pública enhorabona a un dels nostres catedràtics actuals. Ciutadella se sent molt orgullosa», ha conclòs De Sintas.

Guillem López Casasnovas va fundar el 1996 a la UPF el Centre de Recerca en Economia de la Salut (CRES) en el qual han col·laborat al llarg dels anys professors de gran prestigi i professionals de tot el món. El ciutadellenc és també conseller del Banc d'Espanya i assessor del Ministeri de Sanitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francesc, fa mes de 8 anys

Si en "Chiqui" està tan content dels catedràtics ciutadellencs, per què conforma ajuntaments tant... millor estalviar-se adjectius! Ah, pot ser perquè (malgrat la crisi) en troben pocs que sàpiguen fer cosa i vulguin aconseguir una mala imatge formant part de governs del partit que s'ho està carregant -o ho prova- tot.

I és que el PP va en contra en molts sentits del que diuen els experts. El PP es compixa en drets fonamentals, passa olímpicament dels informes dels organismes europeus, etc etc. De què ens serveixen els il·lustres si els ignoram absolutament?? Per què agredim la màxima eina de cohesió social? Per què convertim Mallorca en el femer d'Europa si som tan turístics? Per què ofegam els consumidors si volem augmentar el consum? Per què posam taxes prohibitives a l'emprenedor quan just comença?

Els catedràtics, senyors (feudals), serveixen per més cosa que per dir "ai, mira que "guai", tenim un ciutadellenc honoris causa!!". Els escoltin en la seua matèria i començaran a fer servei al poble.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris