algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Balears tindrà 1,1 milions d'habitants el 2022

El ritme de creixement s'alenteix, però roman en positiu, en part gràcies a una important recepció de persones originàries d'altres indrets de l'estat

564

Nombroses persones passegen per la popular zona del Portitxol, a Palma.

ULTIMA HORA

La població balear alentirà el seu creixement durant els pròxims deu anys, fins un 2,2 % enfront de l'augment del 25,4 % registrat al període 2002-2012, situant-se en 2022 en 1,1 milions d'habitants.

Les últimes projeccions de població difoses per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) afirmen així mateix que l'Arxipèlag continuarà rebent els propers temps nombrosa població de la resta de l'estat. De fet, encapçala la variable de les majors receptores netes de població, al costat de Madrid i el País Basc. Amb tot, el nombre de ciutadans de Balears se situa a dia d'avui en 1.094.269, i s'espera que augmenti en 24.261 persones els pròxims deu anys, assolint la xifra de 1.118.530 en 2022.

Una altra tendència generalitzada

La progressiva disminució del creixement natural de la població (que descriu la diferència entre naixements i defuncions) i un saldo migratori negatiu o molt discret fa preveure que totes les comunitats perdin població en aquesta pròxima dècada, excepte Balears, Canàries, Múrcia i Andalusia.

L'estadística de l'INE revela un escenari de pèrdua progressiva d'habitants, fins el punt que d'aquí a quaranta anys haurà desaparegut la desena part de l'actual població espanyola.

A més, amb les actuals condicions, el saldo migratori estranger seria negatiu en la majoria de territoris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris