lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Sus a les rebaixes més esperades

La crisi fa que molts ciutadans esperin a demà per fer les compres d’estiu. Els comerciants no auguren una temporada brillant per la retracció del consum

Demà comença el període oficial de rebaixes, que és esperat per molts ciutadans per poder fer les compres d'estiu, circumstància que s'ha accentuat a causa de l'actual situació de conjuntura. A més, des de l'inici de la crisi els articles són força més barats des del primer dia. Així, tant el petit comerç com les grans superfícies apliquen descomptes d'entre el 30 i el 50% en l'inici de rebaixes i que, en ocasions, arriben al 70%.

Enguany, però, El Corte Inglés no preveu descomptes de més del 50% aquesta temporada tret d'alguna excepció. De fet, les grans superfícies són les més optimistes i les que es veuen més beneficiades pel turisme. El cap de relacions externes d'El Corte Inglés, Antoni Sánchez, explicà que darrerament molts visitants tenen coneixement del període de rebaixes i aprofiten per anar de compres. A més, es referí al turista rus i de països nòrdics, el qual sol dedicar un dia del seu viatge a fer turisme de compres.

Mentrestant, el petit comerç no és tan optimista. Els presidents de les patronals Pimeco i Afedeco, Bernat Coll i Bartomeu Servera, coincidiren a assenyalar que es conformaran si la campanya d'enguany és com la de l'any anterior. "No hi ha símptomes de millora", indicà Servera, qui reconegué que molts comerciants esperen aquesta època per intentar vendre més.

El comerç, però, és un dels sectors més perjudicats per la retracció del consum que ha provocat la crisi. "La gent no té doblers, li apugen els imposts i l'atur no fa més que créixer", remarcà el president d'Afedeco. També Bernat Coll es referí al menor poder adquisitiu "tant dels residents com dels turistes".

Diversitat

Un dels aspectes positius de la crisi és que quan arriba el període de rebaixes els establiments ofereixen una major diversitat. Els darrers mesos no han estat bons per al petit comerç i, per això, "ara hem d'intentar vendre el màxim", indicà Coll.

Encara que el període de rebaixes dura fins a final d'estiu, les millors setmanes són les dues primeres, tant per al client com per al comerciant. Durant aquesta quinzena és quan es realitzen la majoria de compres i, a més, és el millor moment per trobar més articles. Les associacions de consumidors adverteixen que cal vigilar bé el que es compra i les condicions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris