algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

La nova targeta sanitària es començarà a cobrar el 2 de gener

La persona titular rebrà una targeta sanitària provisional mentre es tramita la targeta intel·ligent definitiva, que s'expedirà a partir del mes de maig

28882

La conselleria prepara la targeta intel·ligent que substituirà l'actual.

ULTIMA HORA

Els deu euros que costarà per a cada usuari la nova targeta sanitària intel·ligent es començaran a cobrar a partir del dia 2 de gener, si bé la targeta definitiva s'expedirà a partir de maig, per la qual cosa entre aquest període es lliurarà una provisional.

El Servei de Salut ha remarcat en un comunicat que aquest nou sistema permetrà lluitar contra el frau i accedir de manera ràpida i segura a l'historial clínic de la persona titular. A més, ha recordat que la targeta inclourà un xip de seguretat, una banda magnètica i una fotografia de la persona titular.

D'aquesta manera, es facilita la identificació, s'assegura que l'ús de la targeta sigui personal i intransferible i s'evita possibles fraus, com que diversos usuaris emprin la mateixa targeta.

A més, el xip d'identificació per radiofreqüència permet accedir de manera segura, ràpida i actualitzada a la informació clínica electrònica de la persona titular en qualsevol lloc on es disposi d'un lector, sempre amb el seu consentiment o de qui actuï legalment en el seu nom, d'acord amb la legislació vigent sobre la protecció de dades.

Els ciutadans de les illes han de sol·licitar l'expedició o la renovació de la nova targeta dirigint-se als diferents centres de salut. A més, les persones que tinguin una targeta amb una vigència posterior al 31 de desembre de 2012 i que la renovin durant aquest any es beneficiaran d'una reducció del 50% de la quota i hauran de pagar cinc euros. La persona titular rebrà una targeta sanitària provisional mentre es tramita la targeta intel·ligent definitiva, que s'expedirà a partir del mes de maig.

Finalment, l'el *IbSalut ha remarcat que consignar dades falses a la targeta sanitària o fer qualsevol altre ús indegut o fraudulent implicarà que es revoqui. El personal sanitari exigirà als usuaris que presentin la targeta i, en el cas que detectin algun ús incorrecte, ho notificaran als òrgans competents.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Mateu, fa mes de 9 anys

Aquesta deu ser la manera que tenen els "peperos" de surtir de la crisi: buidant-nos les butxaques.

Valoració:14menosmas
Per Carla, fa mes de 9 anys

No acab de comprendre perquè m'han de cobrar d'un servei públic obligatori. No entenc que un plàstic amb les meves dades privades i clíniques hagin de costar 10€, la feina en principi la deuen fer els funcionaris que cobren de l'administració i aquesta s'alimenta dels nostres imposts. Per altra banda el mateix que s'alteren dni, passaports i altres documents també podran alterrar aquest plàtic de 10€. Tampoc no veig perquè han de començar a cobrar el 2 de gener i fer-ne una provisional, penso que poden esperar al maig entregar la definitiva i començar a cobrar en aquell moment. Això és fer despesa innecessària. Aquest govern que vol estalviar i duplica feines, no hi ha qui l'entengui...

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris