algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

'La Grossa' ha caigut cinc vegades a Palma en tota la seva història

El primer premi ha recalat també a Capdepera i a Santa Maria del Camí

28904

'La Grossa' del Sorteig de Nadal ha caigut en cinc ocasions a Palma, si bé la capital balear queda molt lluny de les ciutats més afortunades històricament en aquest sorteig, com són Madrid, Barcelona i Sevilla, per aquest ordre, on ha caigut en 73, 38, 15 ocasions, respectivament, segons dades de Loteries i Apostes de l'Estat (LAE).

Any rere any, la sort es reparteix per l'Estat el 22 de desembre, dia de celebració del Sorteig de Nadal, i encara que la probabilitat que toqui 'La Grossa' és la mateixa per a tots els números, no ocorre el mateix amb les ciutats, ja que lògicament aquelles en les quals més loteria es ven, la probabilitat que caigui algun premi en elles és major.

De fet, la capital de les Illes és la població balear on més sort s'ha repartit. Les altres illes no han rebut mai el primer premi, i a Mallorca, deixant de banda Ciutat, just ha tocat a Santa Maria del Camí i Capdepera.

Com és lògic, ciutats grans com Madrid, Barcelona o Sevilla encapçalen el rànquing de poblacions en les quals més vegades ha caigut 'La Grossa', seguides de València, Bilbao i Saragossa, que han estat visitades pel primer premi de la Loteria de Nadal en 11 ocasions diferents.

Per la seva part, el primer premi ha caigut a Cadis 10 vegades, a Santander vuit vegades; a Alacant, Màlaga i Granada set vegades; a San Sebastià sis vegades; a Palma i Gijón cinc vegades; a La Coruña i Vic quatre vegades i a Badajoz, Burgos, Lugo, Sort i Pamplona tres vegades.

L'esperat premi també ha visitat en dues ocasions Vitòria, Sabadell, Còrdova, Linares (Jaén), Lleida, Alcorcón (Madrid), Alora (Màlaga), Múrcia, Palència, Logronyo, Segòvia, Talavera de la Reina, Alcira i Manises (València) i Valladolid.

En d'altres grans ciutats, només ha passat una vegada per Almeria, Castelló, Ciudad Real, Conca, Guadalajara, Osca, Lleó, Oviedo, Pontevedra, Vigo, Las Palmas i Terol, a més d'altres localitats de menor mesura.

Com a curiositat, el primer premi que es coneix amb seguretat on va caure, fou a Cadis el 1812. El primer premi del Sorteig de Nadal celebrat el 1813 no està gaire clar d'on va recaure, segons LAE, encara que potser fos a Cadis. L'any 1837 el sorteig de Nadal va donar dos premis grossos de la mateixa quantia, un va tocar a Badajoz i l'altre a Jerez de la Frontera (Cadis).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris