algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Absolt Tomeu Martí de desobediència

L’Audiència l’exculpa d’una falta contra agents de la Benemèrita durant l’Acampallengua de 2009 i revoca la sentència anterior

29136

AppleMark

Antoni Pol

L'Audiència Provincial ha absolt el coordinador de l'OCB, Tomeu Martí, d'una falta de desobediència a l'autoritat i ha revocat una sentència anterior que el condemnava a pagar una multa de 180 euros. Els fets es remunten a l'Acampallengua de 2009 a sa Pobla, que acabà amb la detenció durant dues hores de Martí al quarter de la Guàrdia Civil.

Els magistrats afirmen que "no es constata amb suficiència la concurrència de tots i cadascun dels perfils típics de la falta per la qual ha estat condemnat". A més, apunten que, entre altres requisits, la desobediència comporta "la resistència a complimentar -per part del requerit- el que se li ordena, fet que equival a l'exigible concurrència del dol de desobeir".

En aquest sentit, la Sala assenyala que "la inicial resistència a identificar-se" de Martí "va subseguida d'un acte posterior concloent, com és l'extracció del DNI de la cartera en ordre a exhibir-lo i que el DNI el duu a la mà quan s'aparta del grup (d'agents i testimonis) per atendre una telefonada al mòbil". La sentència afegeix que el fet que donàs preferència temporal a la telefonada (cosa que va poder incrementar la tensió per la presència dels guàrdies civil en el concert) podrà ser valorable des d'una altra perspectiva que comporta una actuació desconsiderada cap als agents, però que no implica per si mateix negativa contumaç a acatar l'ordre rebuda".

El DNI i el mòbil

L'Acampallengua que es dugué a terme a sa Pobla al maig de 2009 tingué un incident polèmic entre el coordinador de l'OCB i responsable del servei de l'ordre de l'acte, Tomeu Martí, i agents de la Guàrdia Civil de sa Pobla. La matinada del 24 de maig, tres agents entraren al recinte on es feia el concert de l'Acampallengua, al parc de can Cirera Prim. Demanaren el DNI a Martí, qui protestà, però que el tragué. Quan ja el tenia a la mà, li telefonaren i prioritzà la trucada abans que entregar el carnet. Llavors fou arrestat per resistència i desobediència a l'autoritat. Se l'endugueren emmanillat al quarter, on va estar dues hores.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Joves Foners de Andratx,, fa mes de 9 anys

SEMPRE MALLORQUINS ....MAI CATALANS NI DES SEUS INVENTATS PASTISSOS.. CAP AMUNT MALLORCA i BALEARS ... CATALINOS RES DE RES.. ARRRUUUUUIIIX..BARCO

Valoració:-24menosmas
Per Jaume F, fa mes de 9 anys

... Ara també diràn que anava contra el castellà. Ànims i endavant. No serem moguts. Salut

Valoració:5menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en espanyol. I si podem evitar de llegir-los, millor.

Valoració:42menosmas
Per Alerta!, fa mes de 9 anys

Hahahahahaha, jjj:

Ja t'ho deia 1950, en els comentaris a una altra notícia, que eres un mal educat. ODM.

Valoració:6menosmas
Per Alerta!, fa mes de 9 anys

@chiki:

No és "mallorquí", és "mallorquín"; o sigui: foraster.

Valoració:5menosmas
Per chiki, fa mes de 9 anys

@mallorqui: dubt molt que la guarda civil detengui a un ultraderechista xenofobo i si a mes es perillos........ impossible

Valoració:4menosmas
Per extractor, fa mes de 9 anys

L'OCB i els Joves de Mallorca per la Llengua valoren denunciar els guàrdies civils que van detenir el coordinador de l'Obra, Tomeu Martí. Totes dues entitats consideren que la sentència de l'Audiència Provincial ha acabat donant la raó a la versió segons la qual els agents de la Guàrdia Civil varen tenir una "actitud deliberadament provocadora".

(Extracte del dBalears de paper)

Valoració:5menosmas
Per mallorquín, fa mes de 9 anys

Tomeu Martí es un ultraderechista xenófobo peligroso. Conviene vigilar de cerca a personajes de este tipo.

Valoració:1menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

Cal lluitar fins al final, SEMPRE, per defensar els drets civils i la dignitat. Tan sols així s'avança. Enhorabona Martí!

Valoració:10menosmas
Per toni, fa mes de 9 anys

Basta de nacionalisme espanyol. Basta d'imposar el que no és d'aquí. Insubmissió lingüística i fiscal!!

Valoració:33menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris