algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

El temporal obliga a cancel·lar els enllaços marítims entre Mallorca i Menorca

El mal temps es generalitza a totes les Balears. El Ministeri de l'Interior avisa per vents a terra i costaners i per neu i pluges a gairebé tot Espanya

29134

El Ministeri d'Interior adverteix del temporal de vent i mala mar.

ALEJANDRO SEPULVEDA

La naviliera Iscomar ha cancel·lat aquesta tarda el trajecte marítim entre Mallorca i Menorca, a través dels ports d'Alcúdia i Son Blanc (Ciutadella), per l'intens temporal de sud-oest. El vaixell "Nura Nova" d'Iscomar ha salpat aquest matí a les 8 del port d'Alcúdia i ha atracat a les 11 al port de Son Blanc.

Ha estat l'únic vaixell que ha cobert aquest trajecte interinsular, en haver cancel·lat Balearia els seus serveis per les previsions meteorològiques que ja anunciaven maror al Canal de Menorca. La sortida del "Nura Nova", prevista aquesta tarda a les 16 hores, s'havia retardat a les 17 hores, per aprofitar una disminució de la de la intensitat del vent i una millora de l'estat del mar, que s'havia de produir segons la informació meteorològica.

Però segons ha informat el delegat d'Iscomar a Menorca, José Ignacio Seguí Chinchilla, no solament no ha disminuït la intensitat del vent, sinó que ha augmentat, la qual cosa ha provocat el tancament del port de Son Blanc. Iscomar espera que el temporal amaini en les pròximes hores i que el "Nura Nova" pugui salpar a les 7 del matí de dissabte per cobrir la línia Ciutadella-Alcúdia.

 

Previsió

Per a demà es manté l'alerta a totes les Balears pel fort vent que podrà arribar als 80 kilòmetres per hora, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

No obstant el risc es rebaixa des de l'alerta taronga (risc important) a l'alerta groga (risc).

Per a demà estan previstos intervals nuvolosos amb precipitacions febles a Menorca i al nordest de Mallorca.

Les temperaturs nocturnes aniran en lleuger descens i les diürnes en lleuger a moderat descens.

El vent serà del nord-oest moderat amb intervals que poden arribar a Mallorca, Eivissa i Formentera als 80 km/h fins a migdia.

Avui

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per a avui, divendres, a les Balears vent del sud-oest moderat augmentant durant el matí a fort, amb ratxes que poden assolir els 80 km/h.

A més, hi haurà intervals de niguls alts i les temperatures nocturnes romandran sense canvis o sofriran un lleuger ascens, igual com les diürnes, que aniran en lleuger ascens. En concret, les màximes de la jornada se situaran al voltant dels 18 graus a tot l'arxipèlag.

Temporal generalitzat

La direcció general de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior avisa per vents a terra i costaners i per neu i pluges a gairebé tot Espanya, pel que aconsella extremar les precaucions, seguir les recomanacions i mantenir-se informat.

Així, d'acord a les prediccions de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) avisa per vents costaners "de gran intensitat" a Galícia, Astúries, Andalusia, Catalunya, Melilla, el País Valencià, les Balears i les Canàries i, especialment, a Cantàbria i País Basc.

Per vents forts a terra que podran arribar en alguns punts fins als 110 quilòmetres per hora, Protecció Civil avisa a Comunitat de Madrid, Andalusia, Aragó, cornisa Cantàbrica, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Melilla, Comunitat Valenciana, Múrcia, Extremadura, Galícia, La Rioja, Navarra i les Balears.

A més, Protecció Civil i Emergències avisa que hi ha predicció de nevades al nord peninsular, i nevarà amb major intensitat a Aragó, Cantàbria, Astúries, Catalunya, Navarra i La Rioja. En aquestes zones es podran assolir fins a 10 centímetres.

Mentre, avisa per pluges persistents sobretot Navarra i Galícia, regions on podran acumular-se fins a 40 litres per metre quadrat en dotze hores. En aquest context meteorològic, Protecció Civil i Emergències aconsella informar-se de l'estat de les carreteres i de la situació meteorològica abans d'iniciar els seus desplaçaments, així com portar cadenes per evitar quedar-se retingut i estar "molt atent" a les plaques de gel. Davant dels forts vents, recomana allunyar-se de cornises, arbres, murs o edificacions en construcció o grues que puguin desprendre's.

Així mateix, en zones marítimes recomana allunyar-se de la platja i de llocs baixos que puguin resultar afectats per les altes marees i onatge. Si comença a ploure de forma torrencial, s'ha de pensar que existeix risc d'inundació, per la qual cosa no ha de travessar amb el seu vehicle ni a peu els trams inundats.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris