algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

La Zarzuela nega que estudiï fer fora les infantes

Aclareix que la família reial queda definida per un decret. La Fundació Balia prescindeix d’Urdangarin per al seu consell assessor

29024

Urdangarin i les dues infantes en una visita a Palma.

P. PRIETO

La Casa Reial negà ahir, en un comunicat, que estudiï una reducció dels membres oficials, com afirmava Europa Press despús-ahir citant fonts del palau de la Zarzuela. "La composició de la família reial espanyola ve definida en el Reial Decret 2917/1981, de 27 de novembre, pel qual s'estableix el registre civil de la família reial", diu el comunicat.

L'agència de notícies afirmà despús-ahir que la família reial es plantejava limitar-ne els membres oficials als reis, als prínceps d'Astúries i a les seves dues filles, Elionor i Sofia, els únics en la línia directa de successió. Si fos cert, la infanta Helena i els ducs de Palma n'haurien quedat fora. Ahir, però, el gabinet de premsa de la Casa Reial deia que lamenta profundament "haver contribuït que alguns mitjans hagin recollit de manera equívoca o errònia aquest tema". Insistia que el nombre d'actes oficials en què participin els parents del rei "no té res a veure" amb el fet que formin part de la família reial.

Així doncs, les infantes Helena i Cristina i Iñaki Urdangarin no deixaran de ser membres de la família reial, tot i que es distanciaran progressivament del paper de representació de la corona que tenen ara mateix, precisament perquè ja tenen feines pròpies, a banda de la monarquia.

Urdangarin

L'exclusió, ara desmentida, de les infantes i d'Urdangarin de la família reial, arribava en un moment especialment convuls. La possible implicació del gendre del rei amb el cas Palma Arena a través de l'Institut Nóos va acumulant conseqüències. Ahir es féu públic, per exemple, que la Fundació Balia per la Infància ha prescindit d'Urdangarin com a membre del consell assessor, malgrat que ho era des del 2007. Enguany tocava renovar-lo i no ho han fet, encara que no han dit per què.

A banda, l'exdirector del Tour de França Jean-Marie Leblanc negà ahir que Urdangarin l'hagués contractat mai per fer passar el Tour per l'Arxipèlag, tot i que El País ha publicat que el gendre del rei havia cobrat 1,1 milions d'euros per fer-ho. Va dir que just havia vist el duc de Palma tres o quatre vegades i desmentí que fossin amics.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Remei, fa mes de 9 anys

@jo1pastor, és que no hi ha pp i psoE sinó ppsoE. Són la mateixa moneda amb dues cares.
La solucioó, a les Illes Balears, passa per tenir una força política que defensi els interessos d'aquí, com exigir que els imposts pagats per treballadors i empresaris d'aquí quedin aquí i s'invertesquin íntegrament aquí bé i amb honestedat.

Valoració:2menosmas
Per Tallar per la part sana, fa mes de 9 anys

A mi em ve a la memòria La Bastilla, Maria Antonieta, la guillotina etc.
I encara n´hi ha que els riuen les gràcies.

Valoració:9menosmas
Per joi1pastor., fa mes de 9 anys

Si Maria, estic d'acord amb tu peró despres veig el PSOE que diuen ser d'esquerres, que son el principals llepaculs de la monarquia.

Valoració:20menosmas
Per Maria, fa mes de 9 anys

No és hora ja d'abolir aquest Reial Decret i, de passada, la monarquia? No és una institució arcaica, els membres de la qual, sense tenir més mèrit que "ser fill de" viuen a costa de nosaltres a cor què vols cor què desitges quan hi ha tanta gent amb problemes per subsistir? Que comencin per retallar el que és innecessari, com això, d'arrel!

Valoració:44menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris