cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Set empreses s’interessen pel palau de congressos

Cort treballa en el plec de condicions, que pot estar llest d’aquí a un mes. L’adjudicació podria ser abans de Setmana Santa. La inauguració es manté per al 2013 per afavorir el turisme d’hivern

28998

Cort té previst que el palau estarà llest per inaugurar-se a principis del 2013.

PERE BOTA

Almanco set empreses s'han posat en contacte amb Cort per interessar-se per les condicions de la concessió del palau de congressos. Tres d'aquestes són grans companyies hoteleres mallorquines i la resta, empreses internacionals, algunes de les quals ja amb implantació a Mallorca, com és el cas de Marriot. Volen conèixer les condicions del plec de condicions i del concurs. La intenció de Cort és que aquest plec estigui llest a finals del mes que ve i que l'adjudicació després del corresponent concurs sigui després de Setmana Santa. Entre aquestes empreses, hi hauria Sol Meliá i Iberostar.

El regidor de Turime, Álvaro Gijón, està satisfet per l'interès privat al voltant de la concessió de l'explotació del palau. La fórmula final encara es desconeix, però tot indica que dependrà de la disponibilitat de Madrid per ajudar a acabar l'obra i de si s'hauria de recórrer a hipotecar l'edifici mateix per obtenir recursos.

En tot cas, Gijón considera que "allò important és que el palau sigui una realitat el 2013. Sabem que hi ha un gran interès privat per aconseguir-ne l'explotació i l'objectiu és atreure turisme de congressos 200 dies a l'any, que aporti un nou tipus de clientela que valori el nostre patrimoni cultural, gastronòmic i paisatgístic".

Respecte de si considera que l'empresa hotelera Barceló, que renuncià a la concessió durant el mandat de la batlessa Aina Calvo, pot intentar obtenir-la de nou, Gijón afirmà que "no hi ha cap impediment legal (perquè així sigui), ja que cal recordar que aquesta renúncia es produí a causa de la modificació del projecte inicial perquè hi hagué problemes amb un solar, que obligaren al canvi".

Pel que fa als accessos, Gijón indicà que "hi haurà uns tres metres de voravia davant el palau, i el trànsit a la zona, malgrat que s'hi mantindran els tres carrils per cada costat, serà considerat urbà. No s'hi podrà circular a més de 50 km/h i hi haurà semàfors". Tot i així, queda descartat de moment fer un gran bulevard que començaria davall la Seu fins al palau, amb reducció de carrils en el que ara és l'inici de l'autopista de l'aeroport. "És massa ambiciós per les nostres disponibilitats", diu.

La reconversió, en marxa

Álvaro Gijón presentarà d'aquí a uns deu dies el seu projecte de reconversió de la Platja de Palma. No hi haurà miracles ni projectes emblemàtics. Els eixos del pla seran aparentment simples, però destinats a donar el màxim de categoria a la zona amb el mínim de despesa possible.

Una de les actuacions estrella serà la de la seguretat, amb una major presència de forces policials que farà imprescindible la col·laboració de l'Ajuntament amb la Delegació del Govern

Reducció de places

També es continuarà endavant amb la política de reducció de places obsoletes i amb la potenciació de la qualitat de l'oferta a partir d'actuacions puntuals i no gaire cares. La reordenació de la zona deixarà de banda, de moment, els projectes emblemàtics i se centrarà en millores assumibles, sempre tenint la col·laboració d'empresaris i veïns.

És una reconversió amb suports públics però que mira cap a la iniciativa privada. Cerca el compromís de tothom per millorar la zona sense haver d'acudir a enormes despeses públiques que "tanmateix no tenim".

Ara com ara no es preveu que es plantegin plans semblants en altres indrets de Palma. Les zones de la plaça Govimla i del Terreno, per exemple, estan necessitades d'una important reforma interior, però Gijón aparca projectes com aquests perquè Cort no té liquiditat per fer-los.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per vs, fa mes de 9 anys

Hi ha un punt que no està gens clar i que és fonamental, El concessionari prendra un risc d'inversió endemés de l'explotació? Si l'Ajuntament assegura tot el risc de l'inversió, és evident que els concessionaris s'interesaràn per a l'explotació. Com sempre, "perdùes pùbliques i beneficis privats". El problema essencial és per quines raóns les autoritats han de financiar aquesta inversió multi-milionària, en un moment en que ja estan fent a Palma congressos de gairebé 1000 persones, sense que calgui disposar d'un mega-Palau dels Congressos.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris