nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Club 25 suspèn el sorteig de l’operació d’estètica per les crítiques

L’Institut Balear de la Dona avisà la promotora que incomplia la Llei d’igualtat estatal

121952

El xec regal està valorat en 4.500 euros i també val per a una liposucció, injecció de bótox, etc.

dB

La promotora musical Club 25 anuncià ahir que suspèn el sorteig d'una operació estètica, que s'havia de rifar entre les assitents a una festa a Es Fogueró el proper dilluns.

Juan Rosselló, administrador de la promotora, remarcà que no hi havia "mala intenció" en la seva iniciativa. També criticà que l'Institut Balear de la Dona hagués fet una "mala interpretació de la rifa, que no és ni sexista, ni masclista".

La promotora sortia així al pas de l'onada de crítiques que rebé durant tot el dia, arran que Diari de Balears publicàs ahir la seva pretensió en relació a l'operació d'augment de pit.

El rebuig més contundent arribà del Govern balear, que demanà la suspensió immediata del sorteig, que havia de tenir lloc en el marc d'una sessió techno a la sala d'espectacles Es Fogueró.

L'Institut Balear de la Dona (IBD), de fet, alertà els membres de Club 25 que la rifa "incompleix flagrantment la Llei d'igualtat". Segons la directora, Manuela Messeguer, no només viola l'article 41 d'aquesta norma, sinó també les normatives d'Igualtat d'àmbit autonòmic.

Messeguer explicà, així mateix, que el sorteig "resultaria un atemptat contra la dignitat de la dona" i instà la promotora a "sortejar un altre tipus de premi que no sigui discriminatori". I és que aquesta rifa "presenta la dona com un objecte eròtic, frívol i subjecte a la instrumentalització del seu cos".

Messeguer també anuncià que havia traslladat el corresponent informe a l'Observatori de Publicitat del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, el qual sí que té competències per instar la Justícia a la prohibició de l'acte.

Les crítiques a la iniciativa de Club 25 foren, en tot cas, transversals a tota la classe política. La primera a reaccionar fou la coalició PSM-IV-ExM, que titllà el sorteig de "denigrant i sexista". Marisol Fernández, regidora de Palma, manifestà: "Estam davant un acte d'humiliació de la dona com a objecte de desig amb una única finalitat comercial. Però, a més, promouen la banalització d'una operació estètica sense tenir en compte que es tracta d'una intervenció hospitalària que sempre suposa un risc per a la salut".

Així mateix, la secretària d'Igualtat del PSIB, Silvia Cano, assegurà que "aquest tipus de missatges instrumentalitzen el cos de la dona i en redueixen la vàlua personal a la imatge, de manera frívola i superficial".

Finalment, el Lobby de Dones també carregà contra la rifa. Esperança Bosch emmarcà la notícia en "la bogeria per l'estètica femenina, que esclavitza les dones a uns cànons de bellesa predeterminats". I afegí: "Però aquesta moda de fer sortejos ja resulta grotesc i ofèn la intel·ligència de les dones".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris