cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Oceana sol·licita a Company que mantingui l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera

Així mateix, els conservacionistes demanen progressar en la protecció de les muntanyes marines entre Mallorca i Eivissa

El director d'Oceana a Balears, Xavier Pastor, ha instat al conseller d'Agricultura i Medi Ambient, Gabriel Company, a «seguir endavant» amb l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera i amb la protecció de les muntanyes submarines de Mallorca i Eivissa.

L'ampliació de la zona marina del Parc Nacional de Cabrera té ja el suport inicial del Patronat del Parc, compost per representants de totes les administracions, el sector pesquer, les organitzacions conservacionistes, els organismes públics d'investigació marina i altres sectors socials.

Així, la reunió, que ha tingut lloc aquest dijous, és la primera de l'organització amb les noves autoritats des de la constitució del Govern. El dirigent de Oceana ha posat sobre la taula dues propostes que ja estan en avançat estat de desenvolupament, i que l'organització internacional de conservació marina considera han de seguir sent impulsades des del Govern.

Així, Pastor ha assegurat que aquest és un tema sobre el qual «no caldria fer política partidista». El procés d'ampliació del Parc Nacional de Cabrera, ha recordat, «va començar fa cinc anys amb un Govern del PP, ha continuat durant el Pacte de Progrés i ara hauria de culminar amb aquest nou Govern».

Alhora, ha explicat que «cap dels partits polítics de les illes ha mostrat mai la menor oposició a aquesta ampliació, i esperem que la situació es mantingui així».

Segons el portaveu de l'organització, això es deu al fet que l'experiència del Parc fins avui dia demostra que ha beneficiat a tots els sectors de la societat: pescadors professionals i recreatius, navegants, científics, hotelers i turisme nàutic, a més de complir la seva funció principal, la recuperació dels ecosistemes de l'arxipèlag de Cabrera.

Àrea protegida

El segon dels temes plantejats per Pastor a Company ha estat el relacionat amb la declaració d'Àrea Marina Protegida a favor de les muntanyes submarines que es troben entre Mallorca i Eivissa. La protecció d'aquestes zones d'alt valor ecològic ja té un acord inicial entre la Comunitat Autònoma i el Govern central, que és el que en realitat té les competències sobre les aigües exteriors.

El Conseller d'Agricultura i Medi Ambient, Gabriel Company, s'ha compromès a estudiar la documentació aportada per Pastor i seguir mantenint les converses amb Oceana i altres interlocutors per avançar en la discussió d'aquestes i altres propostes de l'organització conservacionista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris