algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
13°

Les proves de Selectivitat a les Balears se celebraran els dies 7,8 i 9 de juny

Aquest és el segon any del nou model que consta de dues parts, 'fase obligatòria' i 'fase específica'

53094

Les proves d'accés a la Universitat del 2011 ja tenen data.

EVA GOMEZ

Els alumnes de segon de Batxillerat de les Balears realitzaran els pròxims dies 7,8 i 9 de juny les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), per al curs 2011-2012, segons han confirmat a Europa Press des de la Universitat de les Illes Balears (UIB). Per la seva part, els estudiants d'Astúries seran els primers en realitzar, el pròxim dimecres 1 de juny, aquests exàmens, i els catalans, murcians i canaris, els últims, el dia 15. Rere els alumnes d'Astúries, es troben els de la Comunitat de Madrid i La Rioja, que es presentaran a aquests exàmens els dies 6, 7 i 8 de juny, seguits dels de Galícia, Navarra, País Basc i Castella la Manxa, que els faran el 8, 9 i 10 i els del País Valencià que començaran un dia més tard (9, 10 i 13). La setmana següent, a partir de dia 14, és el torn d'Andalusia, Aragó, Cantàbria, Castella i Lleó i Extremadura, que realitzaran els exàmens els dies 14, 15 i 16.

Aquest és el segon any del nou model de Selectivitat, que consta de dues parts, 'fase obligatòria' i 'fase específica'. Aquesta última és voluntària permet als estudiants la possibilitat de pujar nota fins quatre punts més, de tal manera que la puntuació màxima serà de 14. A més, aquest examen no resta i per això ho va fer l'any passat gairebé el 80 per cent de l'alumnat, segons les dades de l'INE.

Els d'FP també s'examinen

En aquesta edició entra en vigor el decret que estableix que els titulats en Formació Professional (FP), que aspirin a graus de major concurrència competitiva, realitzin la prova específica, ja que en la passada edició, en la qual es va anul·lar la quota per als de FP, es van quedar estudiants procedents de Batxillerat.

El nou examen va permetre que el nombre d'aprovats en aquests exàmens augmentàs respecte a l'any anterior. Segons les dades de l'INE, el 84,8 per cent va superar la Selectivitat, un 2,7 per cent més que l'any anterior, en una convocatòria en la qual també va créixer la matrícula, ja que es van presentar 244.737 estudiants (un 6,3% més).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris