cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

Els indignats de la plaça d'Espanya esperen l'arribada de centenars d'universitaris

L'assemblea general no es planteja abandonar i inicien la tercera setmana de mobilització. A d'altres ciutats espanyoles s'han aixecat alguns campaments i n'hi ha que s'hi estaran com a mínim fins el cap de setmana

126032

El grup decidí no moure's i, en tos cas, optar per un canvi d'estratègia.

Pere Bota

Els indignats del Moviment 15-M de la Plaça d'Espanya de Palma confien que centenars d'universitaris s'afegeixin a la seva protesta social, política i econòmica una vegada que concloguin els seus exàmens de juny.

Els acampats continuaran amb les seves activitats sense que hi hagi data per tornar a casa, ha assenyalat un dels portaveus, Manu Luna, qui ha destacat que entre setmana, cada dia, es reuneixen a l'horabaixa unes 700 persones en assemblea, una xifra que és encara major els caps de setmana.

Luna ha manifestat que no han rebut cap notificació per part de la delegació del Govern a les Balears ni de la Policia perquè desallotgin la cèntrica plaça.

També ha volgut agrair la col·laboració i els aliments que reben de manera voluntària i solidària de "molta" gent que està d'acord amb les seves reivindicacions. Reben tant menjar que envien part del mateix a un menjador social, ha comentat Luna, que ha subratllada que els comerços pròxims estan "encantats" amb la seva presència.

Divendres passat, amb cartells que expressaven "La violència no ens calla" i amb flors que es van repartir entre els assistents, els concentrats van expressar el seu suport als desallotjats la passada setmana a la plaça de Catalunya de Barcelona després d'una càrrega policial que deixà més de cent ferits.

Luna ha dit que el desallotjament per la força d'aquests manifestants pacífics "recorda temps foscos i recents de la història d'Espanya", en al·lusió a la repressió del règim franquista.

Alguns parteixen

A nivell de tot l'Estat, el Moviment 15-M ha decidit continuar amb les acampades a la majoria de les ciutats, encara que s'aixequen els campaments de Segòvia, Albacete, Toledo, Palència, Burgos, Àvila i Segòvia, si bé alguns d'ells mantindran activitats a les places i assemblees informatives.

Campaments més emblemàtics, com el de la Puerta del Sol de Madrid, han acordat que la protesta tingui caràcter indefinit, així com també han acordat a Pamplona i Santander, mentre que a Andalusia, romandran, almenys, fins aquest cap de setmana.

Els acampats de Barcelona seguiran a la Plaça de Catalunya, almenys, fins a demà i estudien com dur a terme una descentralització del moviment cap als barris.

Les assemblees d'"indignats" de València, Alacant, Castelló i Elx també han acordat prorrogar la protesta fins al cap de setmana, mentre que a Santiago de Compostel·la, a la Plaça de l'Obradoiro, han augmentat notablement el nombre de tendes i als arxipèlags de les Balears i les Canàries no tenen data per posar fi al moviment.

Tres setmanes acampats

Els indignats de Palma comencen avui la tercera setmana acampats a la plaça d'Espanya (plaça d'Islàndia), ja que l'assemblea general no plantejà la possibilitat de desallotjar-la. Un debat que sí s'ha obert a d'altres ciutats espanyoles com Madrid i Barcelona.

En la reunió, que començà passades les 20.00 hores, es varen debatre les "nombroses "esmenes presentades a l'esborrany del qual sortirà el manifest definitiu. Un dels punts més rellevants de l'esborrany, penjat a la web acampatspalma.es, és la reforma de la llei electoral amb l'objectiu que garanteixi més representativitat i defensi el principal objectiu del moviment 15-M, que és aconseguir "democràcia real". El text apunta "l'actual sistema econòmic com el principal responsable del desastre humà i ambiental que pateix el nostre planeta". D'altres punts destacats són la necessitat de "reconfigurar el sistema de finançament dels sindicats" i impedir la constitució de "monopolis mediàtics" al servei de la política. Com a Palma, els indignats acampats a Inca també mantenen la seva acció.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per rogelito, fa mes de 9 anys

és que hi ha un problema: el moviment no és partidista i defuig de sigles. nosaltres no som polítics, som ciutadans. Ja hi ha un caramull de polítics -que per cert ens costen a tots un ull de la cara-, l'únic que fa falta és que facin cas al vertader interès general, i no al que han estat fent tot aquest temps. Per cert, la consciència creix amb suports importants a França, Portugal, Grècia, i aviat seran molts més..

Valoració:0menosmas
Per Un indignado que no acampa, fa mes de 9 anys

No veo otra manera de poder cambiar las cosas que no sea desde dentro del sistema,por tanto,un partido politico DemocraciaRreal,permitiria infuir en el congreso y en el Senado,que es el lugar donde se debaten y se modifican las leyes.Los Españoles en general,vemos que pasa el tiempo y no se llega a conclusiones validas,es hora de terminar con esto y seguir el debate en otros foros menos molestos.La gente empieza a estar cansada de vuestra acampada que ya carece de sentido.Queremos que la normalidad vuelva a las ciudades.Se ha conseguido mucho,no lo echeis a perder por mantener unas acampadas ya sin sentido.Rogelito,si no entiendes que hay de malo en acampar en las plazas,piensa que no solo es vuestra,que tambien lo es de el resto de los habitantes.Arnau,a Son Reus o mesclen tot,domes se recicla lo que es ciutadans separem en es contenidor de colors,y ames no ens desconten res per fero.A es preu que esta es rebut des fems entenc que si,els feim sa feina,que la paguin.

Valoració:-4menosmas
Per rogelito, fa mes de 9 anys

D'acord amb Arnau, però collons.. Fa trenta anys ens vàrem empassar l'esqué i canviàrem un sistema podrit per un en vies de putrefacció. si el poble és el destinatari de la sobirania ho haurem de posar en marxa en algun moment, no?

Valoració:3menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 9 anys

La meva opinió és que la majoria dels ciutadans ens sentim en l'obligació moral d'indignar-se i, fins i tot, d'acampar-hi. Però com que no estam disposats a perdre el temps ni a dedicar un minut pels altres, sobretot si no ens reporta cap benefici a curt termini, adoptam la postura inversa: desitjam que el moviment fracassi per així poder dir-nos a nosaltres mateixos «Ho veus com això no tenia futur?» i donar-li pau i tranquil·litat a la nostra ment inquieta. És com aquells que no reciclen perquè diuen que, tanmateix, a Son Reus ho mesclen tot. D'aquesta manera redimeixen el sentiment de culpabilitat.

Valoració:2menosmas
Per rogelito, fa mes de 9 anys

si ens convertim en partit polític estarem traint els principis fundacionals del moviment. d'aquí a fer polítiques de dretes abusives per als ciutadans hi ha una passa, i la majoria d'indignats no la volem fer. seguesc sense entendre quin mal fan a les places, i seguiu sense explicar-m'ho

Valoració:5menosmas
Per un indignado que no acampa, fa mes de 9 anys

Todas las cosas en esta vida tienen principio y fin.Los indignados,consiguieron con sus reivindicaciones y su oportunismo llamar la atención sobre el sistema que nos gobierna.Eso ha conseguido acernos pensar,recapacitando sobre la idoneidad del modo que nos gobernamos y como se distribuye la riqueza.Muchos somos los que vimos una revolución en estos planteamientos,que podían cambiar algo,pero el tiempo pasa y la gente deja de prestar atención a un movimiento que no concreta acuerdos y objetivos .Las acampadas,que tenían como objetivo reunir a la gente para debatir ideas y propuestas,se han convertido en su gran mayoría en una mezcla de campamento hippie,anarquistas y ocupas que han decidido por un tiempo vivir en las plazas Españolas.Señores indignados,lleguen cuanto antes a conclusiones,conviertan se si es posible en partido político alternativo y dejen las plazas libres.Esto ya cansa.

Valoració:-8menosmas
Per rogelito, fa mes de 9 anys

el terme que resumeix tot això és OPORTUNISME. de ben segur que fins i tot el partit de ciutadella que tragué la candidata fent top-less -altres grans estadistes, com Falange si fa no fa- dirien que recolzen plenament les reivindicacions dels indignats.. ens hi jugam res?

Valoració:-1menosmas
Per rogelito, fa mes de 9 anys

és segur bernadet... jo diria que les posicions naturals són més aviat properes a CNT que a Falange, però bé, poden dir missa aquesta gent. i x cert, això d'anar entrant a segons quines webs, jo de tu m'ho faria mirar.
és més, que venguin uns quants falangistes i skinetes si fa falta a la plaça, a veure com els 'acollim' els indignats. Idò just el que deia abans, pareix que la por vos fa intoxicar.. No passa res, poc a poc, passa a passa

Valoració:8menosmas
Per bernadet, fa mes de 9 anys

Sobre el 15-M:

"Vemos con simpatía dicho movimiento y asumimos la mayor parte de las reivindicaciones de este sector de la juventud española, por ser intrínsecamente justas, y por ser las claves del desarrollo futuro de España".

"Pedimos una democracia directa y participativa de los españoles sin la nefasta intermediación de la casta partitocrática."

"Saludamos el mensaje transversal y apartidista de dicho movimiento y condenamos los torpes y miopes intentos de manipulación del mismo, tanto en contra como a favor, realizados tanto desde la izquierda como desde la derecha."

"Deseamos y esperamos que dicho movimiento, aparentemente contrario a la dictadura de los mercados capitalistas apátridas y a instituciones liberales internacionales como el FMI, el BM o la UE, sea cada vez más un movimiento de tipo nacional y ciudadano, solidario a la vez con otros movimientos similares que están teniendo lugar en otras naciones de Europa y Àfrica."

"No sólo se trata sólo de un movimiento juvenil: existen familias con sus miembros en el paro, pensionistas, jubilados, inmigrantes, desempleados, autónomos… que llevan años padeciendo las injusticias de nuestro “maravilloso” Estado del Bienestar."

(Falange Española de las JONS, a la seva pàgina web)

No, si és ben ver que els extrems es toquen...

Valoració:1menosmas
Per rogelito, fa mes de 9 anys

què dius bernadet, més valdria que traguessis el nas i t'apropassis a veure que es cou a aquests llocs, abans de desqualificar sense fonament. 4 moixos que pretenen canviar les lleis? no, si et sembla ens quedam tot cofois veient com els il·luminats de PPSOE's hipotequen el futur dels nets dels nostres nets, en mans de no se sap ben bé qui -et sonen els mercats?-.
Ningú està tocant els collons a la ciutadania. La ciutadania, en tota la seva diversitat, dóna forma a aquest moviment. Molts ja s'han llevat la bena dels ulls i creuen que és possible. Quan has vist tu tanta gent mobilitzada aquí que no sigui pel futbol o dois d'aquest tipus? Els vostres partits demòcrates només serveixen per aprofundir en la injustícia i en la manca de futur; no passa res, no n'heu sabut més... Però almenys no intoxiqueu. 15M no atura...

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris