nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

Balears perd 14 banderes blaves

La disminució s'explica per les dificultats econòmiques d'alguns ajuntaments a l'hora de pagar els dos socorristes obligatoris i de fer les anàlisis de l'aigua

125958

El número de banderes blaves ha disminuït aquest any a les Balears.

Joan Riera - J. Morey.

Les Illes Balears han perdut enguany 14 banderes blaves de què disposaven les platges, de manera que només en conserva 63, encara que manté les 22 concedides als ports esportius, un camp en el qual és líder a l'Estat, amb Catalunya.

A Mallorca, hi ha quatre platges de Manacor que han perdut la distinció (s'Illot, cala Murada, Porto Cristo i l'Estany d'en Mas), a les quals se n'han de sumar dues de Capdepera (Son Moll i cala Mesquida) i la de Magaluf, a Calvià. La bandera blava tampoc no onejarà enguany a les menorquines de la caleta d'en Gorries, a Ciutadella, ni a Tirant, al Mercadal. Finalment, a Eivissa, la perden la platja del Regueró, a Sant Antoni de Portmany; la del Migjorn, a Sant Josep de la Talaia; i les de cala Sant Vicent, l'Arenal Gran de Portinatx i el port de Sant Miquel.

I és que la crisi ni tan sols no ha respectat aquestes distincions, com bé assenyalà José Ramón Sánchez Morro, president de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), promotora de la iniciativa. Segons digué, la pèrdua de banderes és insignificant, però no es poden ignorar les dificultats que han tingut alguns ajuntaments que no han pogut contractar el mínim de socorristes exigits (dos) ni pagar les anàlisis d'aigua, que també són "molt cares".

Aquest fet ha tingut "un efecte molt clar" a les Balears, ressaltà, que amb la baixada experimentada neutralitzen l'augment assolit el 2010. Amb els resultats globals del 2011, Espanya continua al capdavant dels 36 estats de l'hemisferi nord que participen en el programa de banderes blaves, el qual valora des de l'accessibilitat de les platges fins a la qualitat de l'arena i de l'aigua. En aquest context, segons remarcà el secretari d'Estat de Turisme, Joan Mesquida, no es pot oblidar que la "joia de la corona" del turisme espanyol són les platges, que han aconseguit passar "amb nota un examen exhaustiu".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris