algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Pa, cada dia

Les farmàcies de les Balears repartiran tríptics amb informació nutricional d'aquest producte

Els experts ho tenen clar: s'han de consumir entre 70 i 80 quilos de pa a l'any, una xifra que no s'assoleix a Balears ni d'enfora, ja que aquí el 2009 se n'ingeriren 30,6 quilos, segons el Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí.
Aquestes dades es feren públiques ahir amb motiu d'una campanya promoguda per l'associació Incerhpan, que recomana menjar pa cada dia i en la qual col·laborarà el Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Balears (COFIB). Ambdues entitats acordaren distribuir a les més de 400 farmàcies que hi ha a les Illes 42.000 tríptics amb informació nutricional sobre el paper fonamental que té el pa dins l'alimentació. Se n'aconsella un consum diari d'entre 220 i 250 grams.

Tríptics
En el tríptic s'exposen les raons per les quals el pa no ha de ser apartat de la dieta, entre les quals es troba el seu gran valor nutricional com a font d'hidrats de carboni complexos, fibra, vitamines i minerals, a més de la seva escassa aportació de greix.
Així mateix, se n'assenyala el protagonisme en l'alimentació dels pobles al llarg de la història com a pilar de la dieta mediterrània i la seva ubicació en la base de la piràmide de l'alimentació, a banda de la gran varietat de textures i sabors i la versatilitat de l'oferta, adaptada a hipertensos, celíacs i diabètics.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és tractar de conscienciar la població de la importància que té consumir pa en el marc d'una dieta sana i equilibrada.

La professora de Nutrició i Esport de la Universitat Politècnica de Madrid, la doctora Marcela González-Gross, indica que, "malgrat els seus nombrosos beneficis nutricionals, el consum de pa ha descendit per la seva immerescuda fama que engreixa, per la qual cosa és necessari que els ciutadans en tinguin la màxima informació i així es puguin desterrar falses creences com aquesta".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris