algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

Esquerra: “Vam sortir del Govern quan tocava”

Donen el sus a la campanya, centrada a recordar la seva coherència per haver deixat “les cadires i els càrrecs”

Esquerra Republicana donà a conèixer ahir els seus candidats a les eleccions del 22-M. Són 21 llistes municipals les que presenten enguany, una xifra que comparada amb les úniques dues que presentaren el 2003 els fa sentir-se "raonablement optimistes".

Joan Lladó, president d'Esquerra, aconseguí engrescar el centenar llarg de candidats i simpatitzants que es reuniren a l'Auditòrium de Palma. El manacorí féu referències al batle Garanya, com a reivindicació del republicanisme; però també als orígens diversos dels candidats. "A Esquerra hi ha gent de Manacor, de Badajoz i de Derry", exclamà Lladó, per llançar immediatament: "A Esquerra no miram tant d'on venim, sinó on anam".

Prova de la diversitat d'Esquerra és la seva candidata al Consell de Mallorca, Cathy Sweeney, qui recordà la seva Irlanda natal. "Els joves milicians duien ordi a les butxaques, ja que era l'únic que podien menjar quan anaven a la muntanya". Acte seguit tragué de la seva butxaca unes fulles d'ordi.

És aquest simbolisme el que volen utilitzar els candidats d'Esquerra, però no per caminar per muntayes, sinó per convèncer els seus veïns que els votin. "Segur que obtenim un bon resultat, perquè hem estat els únics que, per coherència, partírem del Govern quan s'hi incomplí el codi ètic", digué ahir Lladó. Antoni Nicolau, cantant d'Ocults, posà la música en un acte al qual acudiren, entre d'altres, el professor de la UIB Joan Mir, Jaume Sastre, la soprano Fanny Marí i l'actriu Aina Cortès.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per bernadet, fa mes de 10 anys

"Acte seguit tragué de la seva butxaca unes fulles d'ordi."
Segur que els representants d'ERC tragueren de les seves butxaques, immediatament després, un bon feix de bitllets per correspondre al gest.

"Joan Lladó, president d'Esquerra, aconseguí engrescar el centenar llarg de candidats i simpatitzants que es reuniren a l'Auditòrium de Palma."
Un centenar llarg? Degueren haver d'instal·lar seients addicionals per a aquella gernació.

"A Esquerra no miram tant d'on venim, sinó on anam".
Anau cap al ridícul electoral més espantós.

Valoració:0menosmas
Per Fanny Marí, fa mes de 10 anys

... Hola, soc la soprano Fanny Marí, candidata a la batlia de Palma per Esquerra Republicana. Només vull aclarir que vaig acudir a l'acte, però per presentar la meva candidatura! Ho dic perquè permi no queda massa clar a la notícia...

Valoració:2menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys

Oleguer, es deixàren els càrrecs executius i sous que foren fruit del pacte de juliol de 2007 i que s'ha incomplit. No es deixàren els escons assolits a les eleccions de maig de 2007 perquè no hem enganat al nostre electorat.

Valoració:2menosmas
Per ca, fa mes de 10 anys

Esperant que explicau la veritat del tren de la vergonya, el tren de llevant.

Valoració:2menosmas
Per Rafa, fa mes de 10 anys

ERC tiene menos votos que ASI, ciudadanos en blanco, o el partido de los cazadores. Si dejamos de lado a los frikies pancatalanistas, este partido no interesa absolutamente a nadie.
Solo una ley electoral injusta y la traición del PSIB a su electorado han permitido a estos fachas catalanistas gobernar en nuestras islas.
Afortunadamente, en breve solo serán un mal recuerdo.

Valoració:0menosmas
Per oleguer, fa mes de 10 anys

Em podeu explicar per què si sou tan coherents , no heu deixat l'escó al Consell? N0 ho entenc

Valoració:1menosmas
Per Cesc, fa mes de 10 anys

Avui surt una enquesta de DM que palesa clarament que ,si el PP assoleix la majoria absoluta a Mallorca i,de retruc,a les Illes serà per la no reedició del BLOC.Això ho reconeixen la gran majoria d'analsites polítics de qualsevol tendència.Quin sentit té,doncs,votar el partit-el PSM que ha regalat amb la seva negativa a refer el BLOC la majoria absoluta al PP? Aquest és un comportament equiparable als dels votants del PP,que voten el seu partit faci el que faci i reflecteix una alarmant manca de la més mínima cultura democràtica.Jo vaig votar BLOC a les darreres elccions autonòmiques i municipals i PSM a les altres concocatòries .Mai més no ho tornaré a fer,han perdut el meu vot -i el de la meva família-per sempre

Valoració:0menosmas
Per Pep, fa mes de 10 anys

Qualque personatge ja ha pagat la seva hipoteca amb 2 anys al goven.

Valoració:-1menosmas
Per Ligeia, fa mes de 10 anys

Es critica el que mereix ser criticat. Esquerra no va trair els electors quan no es va complir el programa electoral i Esquerra no va governar amb corruptes. Podeu posar tants de negatius com volgueu però això no ho podreu negar. I si vos cou tant, és precisament per això.

Valoració:0menosmas
Per jbm, fa mes de 10 anys

no és vera!
Tocava deixaa el govern quan n'Anich va decidir continuar l'hospital de Son Espases, i no el deixàreu!!

jbm

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris