algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

El tancament de TV3 agermana illencs i valencians

La diada “Mallorca m'agrada” esdevingué en una protesta a favor dels repetidors que Televisió de Catalunya té al País Valencià. La Gossa Sorda i Acció Cultural hi foren presents

 

Parafrasejant el cantautor Joan Manuel Serrat, ahir a la plaça Major tothom parlava valencià de Mallorca. I és que la diada "Mallorca m'agrada" fou protagonitzada, en gran part, per la polèmica arran del tancament dels repetidors de TV3 al País Valencià.

Antoni Gisbert, portaveu d'Acció Cultural, viatjà ahir fins a Palma i explicà les darreres novetats sobre el tancament davant els congretats: "Ens han posat una multa de 600.000 euros, perquè pensen que així ens mataran. Doncs els hem de dir que ja hem recollit 150.000 euros per pagar la multa i que estam en condicions d'aconseguir-ne la resta en els propers dos mesos".
Els intents de carregar-se el senyal de TV3 per part del Govern valencià de Francisco Camps tingueren un ampli rebuig entre el públic. No debades, la intervenció de Gisbert fou encara més aplaudida que la de Jaume Mateu, president de l'OCB, i que la dels quatre simpatitzants que llegiren el manifest de la diada.

Gisbert, a més a més, anuncià que la iniciativa legislativa popular Televisió sense Fronteres ja ha recollit més de 600.000 signatures. Així mateix, destacà que, si bé 253.000 són recollides al País Valencià, "la resta prové de la solidaritat de la resta de pobles".

La Gossa Sorda

A més, la diada reservà l'acte principal (el concert de la nit) perquè hi actuàs un grup valencià, que no fou cap altre que La Gossa Sorda, els quals es mostraren entusiasmats de poder denunciar el que passa a la seva terra. No s'oblidaren de tocar Camals mullats, cèlebre cançó en què resumeixen amb bellesa la diversitat del català: "T'estime, t'estimo, t'estim".

L'alegria dels músics era doble, ja que el vespre anterior havien pogut conèixer un poc de la nit palmesana, fent, precisament, unes cerveses per Gomila (cosa que els obligà a fer una becaina després d'haver dinat). Un altre músic que hi actuà ahir és Pep Suasi, qui unes dues hores abans d'iniciar el seu bolo agafava forces assegut a una terrassa (de les poques que hi ha) a la Rambla. L'incombustible Tomeu Penya (que participa in situ en el lip dub de Vilafranca) també hi va ser i hi protagonitzà un dels concerts d'ahir que més gent arreplegà.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris