algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Les Balears comptaran amb tres nous jutjats i dos nous jutges territorials

El Consell de Ministres ha aprovat la dotació dins el Pla Estratègic de Modernització de la Justícia

Les Balears comptaran aquest any amb tres nous jutjats i dos jutges d'adscripció territorial, figura de nova creació establerta en el Pla Estratègic de Modernització de la Justícia. El Consell de Ministres ha aprovat avui la creació de 150 unitats judicials i la posada en marxa de les primeres 50 places de 'jutge d'adscripció territorial', segons ha informat el Ministeri de Justícia. De les 150 unitats judicials que es creen, 134 són nous jutjats i 16 són noves places de magistrats en Tribunals Superiors de Justícia i Audiències Provincials.

En el cas concret de les Balears, les tres noves unitats judicials són per a Mallorca, amb un nou jutjat de primera instància, el no 24 de Palma; i dos jutjats de primera instància i instrucció, el no 8, en Inca, i el no 8 de Manacor. Amb les noves unitats judicials i les 50 places de jutges, es compleix el disposat en el Pla de Modernització per a 2010, en el qual es preveia la creació de 200 unitats judicials, amb un pressupost de 32,3 milions d'euros. Els nous jutges d'adscripció territorial estaran adscrits als Tribunals Superiors de Justícia i exerciran les seves funcions jurisdiccionals a les places que es trobin vacants, com a reforç d'òrgans judicials o en aquelles places el titular de les quals es prevegi que estarà absent per més de tres mesos o, excepcionalment, per temps superior a un mes.

Aquestes primeres 50 places s'han distribuït per comunitats autònomes de la següent forma: Andalusia (9), Aragó (1), Astúries (1), Illes Balears (2), Canàries (4), Cantàbria (1), Castella i Lleó (2), Castella-la Manxa (2), Catalunya (7), Comunitat Valenciana (5), Extremadura (2), Galícia (2), Madrid (6), Múrcia (2), País Basc (3) i La Rioja (1). Es crearan 10 nous Jutjats del Mercantil: un per a Astúries i 2 per a Barcelona i se'n transformen uns altres 7 de primera instància ja existents (a Almeria, Còrdova, Granada, Santander, Lleó, Girona i Tarragona).

Altres 10 nous Jutjats seran del Social a Las Palmas de Gran Canària, Santander, Benidorm, Badajoz, Santiago de Compostel·la, Ourense, Pontevedra, Madrid, Cartagena, Múrcia, mentre que 3 seran exclusius de Violència sobre la Dona, a Alcobendas i Alcorcón (Madrid) i Gijón (Astúries), tres partits judicials on fins ara no hi havia un òrgan judicial dedicat en exclusiva a aquests assumptes.

A més, es creen 37 nous Jutjats de Primera Instància, 7 Jutjats d'Instrucció, 44 de Primera Instancia i Instrucció, un nou Registre Civil Exclusiu, 18 Jutjats Penals, 5 del Contenciós-Administratiu i 4 de Vigilància Penitenciària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris