algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

Endesa instal·larà 8.000 comptadors intel·ligents a les Balears

Els clients podran conèixer les dades del seu consum d'una manera gairebé instantània

Endesa invertirà 1.600 milions d'euros fins a 2015 per a la instal·lació de comptadors intel·ligents als domicilis de 13 milions de clients en tota Espanya, 8.000 d'ells abonats de les Balears, ha informat avui la companyia. Segons un comunicat de l'elèctrica, aquest projecte suposarà la creació de 2.000 ocupacions directes i la substitució massiva dels antics comptadors per uns de nous que permetran gestionar els equips domèstics a distància i d'una manera més eficient.

Així, els clients podran conèixer les dades sobre el seu consum d'una manera gairebé instantània, mentre es redueixen les pèrdues de distribució i les emissions de diòxid de carboni. Els nous comptadors també permetrien aplicar tarifes més flexibles. A més, Endesa col·locarà en tots els seus centres de transformació de baixa tensió un sistema denominat "concentrador", que gestionarà els comptadors automàticament i de forma remota. Endesa ha posat en marxa els primers comptadors a Màlaga, on els ha connectat a la xarxa a través de Smart City, un projecte de ciutat eficient que ha desenvolupat al costat d'unes altres onze empreses i que proveeix 300 clients industrials i 900 de serveis, així com a 11.000 habitatges.

Després de la ciutat andalusa, les següents que substituiran els antics comptadors seran Sevilla, Barcelona, Badajoz, Saragossa, Palma, Las Palmas de Gran Canària i Santa Creu de Tenerife, i s'espera que a finals de 2010 s'hagin instal·lat 150.000 comptadors intel·ligents. La companyia va començar a treballar en el projecte el 2002, i el 2007 i el 2008 va realitzar les primeres proves pilot amb 12.000 clients a Andalusia i Catalunya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris