algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

La Justícia no s'alterà

Els sindicats lamenten els “abusius” serveis mínims d'una jornada gairebé normal

El funcionaris de l'Administració de Justícia a les Balears secundaren la vaga ahir amb una participació superior al 65%, segons els sindicats, i un 2,21% segons el Govern. Les centrals consideren l'assistència positiva, atès que el Ministeri els havia imposat uns serveis mínims que obligaven a la presència efectiva de més d'un 25% de la plantilla.

El seguiment fou dispar, depenent dels jutjats. Els de Primera Instància, Contenciós, Civil, Mercantil i Social de la Gerreria superaren els de Penal, Instrucció i Violència de l'avinguda d'Alemanya en seguiment de l'aturada. Al Registre Civil, en canvi, els serveis mínims feren que la vaga gairebé no s'hi notàs. El Jutjat de Primera Instància número 11 sí que hagué d'interrompre un judici i es parlava d'un parell més de suspesos entre les sales de la Gerreria i les de l'avinguda d'Alemanya. La tònica fou, en tot cas, d'endarreriment de declaracions i, sobretot, de normalitat.

Poc abans de les 12.00 hores, a l'avinguda d'Alemanya havien passat per l'escàner 504 persones, "més o menys allò habitual", afirmà Mateo, de seguretat. Una de les funcionàries del jutjat assegurà a dBalears que molts d'ells, tot i que aprovaven la vaga, no s'havien pogut permetre participar-hi, perquè se'ls descomptava del salari. En el seu cas, un dia de feina suposa 70 euros.

A les 11.50 hores arribaven a la porta de l'edifici prop de 200 funcionaris de diferents sectors amb banderoles dels sindicats. Una xiulada eixordadora canalitzà l'atenció dels presents. Eren els mateixos que a primera hora havien sortit de l'Agència Tributària i passat per davant Sanitat i l'Institut de Seguretat Social. Enmig dels xiulets i els tambors, obriren un pot de fum taronja que posà color a la reivindicació. La Policia vigilava que no hi hagués incidents. Ells tenien prohibit fer vaga, però durant l'horabaixa alguns exerciren el dret de protesta en la manifestació. D'altra banda, a Can Berga, el judici contra el presumpte assasí de Laura Gallego començà amb dues hores de retard per l'aturada dels funcionaris de presons.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris