algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

Sanitat, el sector amb menys incidència

La Conselleria assegura que tan sols va fer vaga el 2% de la plantilla, mentre que CCOO l'eleva al 45%. Tanmateix, reconeixen que fou l'àmbit menys afectat per l'aturada

53034

Alguns treballadors del Mateu Orfila de Menorca s'uniren a l'aturada.

SERGE CASES

Els usuaris que anaren ahir a qualsevol PAC o hospital de les Illes no tingueren cap problema per ser atesos. De fet, el sanitari fou el sector en el qual es registrà una menor quantitat de vaguistes. Segons la Conselleria de Salut, tan sols un 2,21% de la plantilla deixà d'anar a treballar al torn del matí i un 1,12% al d'horabaixa. Segons els sindicats CCOO, UGT i CSI-F, en canvi, els participants superarien el 45%.

Tot i l'habitual guerra de xifres, depèn de qui les doni, allò cert és que és el sector públic que funcionà amb més normalitat en la jornada d'ahir fou el de la salut.

Des de Comissions Obreres reconeguren l'"escàs seguiment de la vaga". Ara bé, matisaren que es degut a dos handicaps: un que els sindicats professionals (infermers i metges, agrupats en Satse i Sindicat Mèdic, respectivament) no secundaren la protesta i dos que els serveis mínims pareixien 'màxims'. "Han imposat un mínims que són similars a les condicions de qualsevol dissabte". I és que el Govern balear decretà uns mínims més amplis per garantir merament el Servei d'Urgències. Des de Comissions Obreres, tanmateix, destacaren la major incidència de la vaga a l'illa d'Eivissa (que, de fet, fou més ampli no tan sols en la salut, sinó en tot el funcionarat).

També volgueren animar els delegats sindicals assegurant que la vaga havia tingut més ressò a l'hospital Son Llàtzer i als serveis de Gesma. L'escassa participació en la vaga va en línia d'altres comunitats, com ara Catalunya, on, segons la Generalitat, tan sols sortiren al carrer un 5% de la plantilla sanitària.

L'aparent deixadesa dels professionals sanitaris trenca amb l'estratègia de la Federació de sanitat de CCOO, que s'ha mobilitzat (o amagat amb vagues) des de principi d'any. Tanmateix, al final, els treballadors no han respost a la crida sindical, motiu pel qual caldrà una tranquil·la reflexió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris